BEBA SUTRA IDE U TIRŠOVU, NAĐENA HRANITELJSKA PORODICA

0

Petomesečna beba Đ.B. koja je dva puta hospitalizovana zbog povreda butne kosti i ruke, iz sela Slatina, sutra će iz Opšte bolnice u Jagodini biti prebačena na Dečju bolnicu u Tiršovoj. Lekari će uraditi dodatne analize kako bi se preciziralo stanje bebe. Inače, Centar za socijalni rad u Jagodini pronašao je hraniteljsku porodicu u jednom jagodinskom selu gde će beba, po završenom lečenju, biti smeštena

Bolnička Komisija za zlostavljanje dece kostatovala je da je dečakova leva noga kraća od desne zbog preloma butne kosti u avgustu, a da će se posledice preloma ruke i ključne kosti takođe manifestovati kroz razvoj ograničenim kretanjem, izjavio je za „24 sata“ direktor Opšte bolnice u Jagodini dr Darko Miletić.

-Beba je noćas lepo spavala, sve je u redu, majka je izdvojena. Atmosfera na Dečjem odeljenju je tužna, vlada tišina, niko ne zna šta da kaže. Majci nije dozvoljeno da bude u istoj sobi sa detetom. Ona ne pokazuje nikakva interesovanja da vidi bebu, kao da je to uopšte ne zanima. Vezana je za supruga i jedino o njemu po nešto kaže. Beba nema modrice po telu, izgleda kao normalno dete. Cela ta priča je tragična i potresna za svakog pa i za nas u bolnici. Žao nam je deteta, kaže jedan od medicinskih radnika.

Bebu su u petak u bolnicu doveli roditelji Jelena (17) i Zoran B. (45). Otac je medijima rekao da su supružnici predstavljeni kao monstrumi, iako još uvek nije poznato zašto je Centar za socijalni rad u Varvarinu dozvolio muškarcu od 47 godina da oženi maloletnu devojčicu koja ima smetnje u razvoju i sa njom zasnuje porodicu.

(foto Anita Đukić, Blic arhiva)

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime