BAZAR MEDICINE – SREDNJA I VISOKA MEDICINSKA ŠKOLA IZ ĆUPRIJE NA ISTOM ZADATKU

0

Na Bazaru medicine održanom u Tehnološkoj školi u Paraćinu svoje obrazovne profile predstavile su Srednja medicinska i Visoka medicinska škola strukovnih studija iz Ćuprije. Bazar je održan u skladu sa sporazumom o saradnji koji su ove škole potpisale prošle godine, a na štandovima su đaci i studenti demonstrirali tehnike masaže, prve pomoći, povijanje beba, merenje krvnog pritiska i predstavili vitaminske i kozmetičke proizvode koje su sami napravili.

Direktori ovih škola, osnivači Unije VMŠSS Ćuprija i srednjih škola Pomoravskog okruga, dr sci. med. Hristos Aleksopulos, Zorica Marinković i Dejan Nešić složili su se da timski rad garantuje uspeh, pokazavši da mladi zaista žele da nauče i da se osposobe da samostalno rade.Bazar koji se održava već nekoliko gdina za redom je važna aktivnost koja ne promoviše samo profile nego i njihova znanja i veštine koje su stekli u školi.

„Dok jedni štrajkuju, drugi rade i promovišu zdravlje. Cilj ove akcije je podizanje svesti kod mladih i njihovo vaspitanje da misle humano. U isto vreme pomažemo da se opredele za buduće profesije. Oni su naša budućnost, naši pokretači, kako ih naoružamo znanjem toliko će biti dobri borci u profesionalnom radu i daće bolje rezultate u našem zdravstvenom sistemu. Jedna stara grčka izreka kaže: „Kakav je učitelj, takav će biti i đak“, a mi se trudimo da budemo dobri učitelji.- rekao je direktor VMŠSS Ćuprija, Hristos Aleksopulos.

U 2019. fokus politike VMŠSS će biti upravo edukacija kao prvi i najznačajniji vid prevencije protiv bolesti. Organizovanjem radionica, predavanja, obilaženjem najdaljih i najmanjih naseljenih mesta u okrugu nastojaćemo da upozorimo građane svih životnih dobi o važnosti svih oblika prevencije i time omogućiti lakše funkcionisanje zdravstvenog sistema, uštedeti na potencijalnom lečenju i na kraju što je i najvažnije, očuvati zdravlje.“- dodao je Aleksopulos.

Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija biće domaćin bazara 2019. godine, a članice Unije nastoje da ovakav vid okupljanja preraste u tradiciju pozivajući ostale ustanove koje se bave obrazovanjem i socijalnim radom da se pridruže.

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime