AMSS: MOKRI KOLOVOZI USPORAVAJU SAOBRAĆAJ

0

Mokri kolovozi usporavaju saobraćaj, a postoji i opasnost od mogućih odrona na putevima pored Ibra i Drine, u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, upozorava AMSS vozače.

AMSS upozorava i da se vozi opreznije na Đerdapskoj magistrali, na putevima kroz stenske useke, kao i onim koji vode u planinske predele.

Prema informacijama Uprave granične policije Srbije, na graničnim prelazima, na putničkim terminalima, trenutno nema zadržavanja dužih od 15 do 20 minuta.

– Prvi dan vikenda uvek donosi nešto veći broj vozila i pojačani saobraćaj na važnijim i frekventnijim putevima, ali i na auto-putevima na kojima se trenutno ne čeka duže od desetak minuta za naplatu putarine – navedeno je u saopštenju.

Dodaje se da je planiirana potpuna obustava saobraćaja zbog planiranih radova u tunelu „Straževica“ na obilaznici oko Beograda (na državnom putu I A reda broj 1, autoput E-75, deonica Sektor-V), od danas u 21 čas do nedelje 23. oktobra do 5 ujutru.

Za vreme obustave saobraćaja vozači mogu da koriste alternativni put koji vodi od Kružnog puta preko Rakovice, Resnika i Bubanj Potoka.

Od danas od 7 do 17 sati, na delu državnog puta IB reda broj 34, deonica Donji Milanovac-Tekija, kod mesta Golubinje, trajaće radovi na sanaciji klizišta.

Za vreme radova saobraćaj će se odvijati u jednom smeru, Donji Milanovac – Kladovo, naizmeničnim propuštanjem vozila (regulisano semaforskom signalizacijom). Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom privremenom saobraćajnom signalizacijom i opremom i trajaće 110 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Zbog pokretanja klizišta Rošci, na državnom putu IIB reda broj 355, deonica Šiljkovica-Rošci, na snazi je obustava saobraćaja za sve kategorije vozila. Završetak radova očekuje se do kraja oktobra.

 Beta

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime