PRVI STUDENT U SRBIJI KOJI JE ODBRANIO DIPLOMSKI RAD U NARODNOJ NOŠNJI

3

Prvi student u Srbiji koji je odbranio diploski rad u narodnoj nošnji je Đorđe Bogdanović iz Užica. On je odbranio diplomski rad sa ocenom deset u šumadijskoj narodnoj nošnji, koja je stara 35 godina i to na Fakultetu pedagoških nauka u Jagodini.

-Obećanje sam ispunio i obukao narodnu nošnju. Kolege su mi odale priznanje na posebnosti i doslednosti. Mnogi nisu verovali da ću to i da uradim. Zbog velikog poštovanja  prema tradiciji, ali i kao dugogodišnji igrač i pevač KUD Sevojno, odlučio sam da svečan čin odbrane diplomskog rada uveličam narodnom nošnjom. Ovo su prave vrednosti i pokušavam da afirmišem narodne običaje kroz igru i pesmu. Svi su se oduševili mojom idejom, naravno predhodno sam dobio dozvolu rukovodstva fakulteta, priča Bogdanović.

djorjd-8

Bogdanović je diplomirao na studijskom programu Vaspitač u domovima na temu ,,Škola kao faktor organizacije slobodnog vremena mladih“,a njegov mentor je bila profesor Gordana Budimir Ninković.

3 KOMENTARA

  1. Ma to je manipulativni potez, momka koji zeli da se istakne, da bi se pohvalio , i vest je podelio medijima i u rodnom gradu i Jagodini. Mastovito, ali hvalisavo previse. Sve je to lepo ..al meni je ovo preterivanje…Zna se gde se nosnja nosi…Malo hvatanje na patriotsku patetiku….Znam da cu dobiti minuse…al imam pravo na svoje misljenje…

  2. Sve je to lepo ..al meni je ovo preterivanje…Zna se gde se nosnja nosi…Malo hvatanje na patriotsku patetiku….Znam da cu dobiti minuse…al imam pravo na svoje misljenje…Malo manipulativni potez momka, koji bi da se bas ishvali. i u rodnom gradu i u Jagodini

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime