ADVOKAT BRATISLAV STOJANOVIĆ: TRAŽIM SMENU TUŽIOCA U SLUČAJU DRAGANE MILANOVIĆ

0

Advokat Bratislav Stojanović, pravni zastupnik Aleksandra Milovanovića čija je supruga sredinom januara nastradala u saobraćajnoj nesreći, saopštio je danas da će zatražiti smenu tužioca i vraćanje u pritvor osumnjičenog Perice Jovića koji se trenutno nalazi na slobodi.

Jović (58) iz Majura kod Jagodine, sa 2,42 promila alkohola u krvi, udario je automobilom 16. januara u Majuru Draganu Milovanović (29) na trotoaru, majku troje dece, koja je umrla četiri dana kasnije.
dragana milanovicU zapisniku o izvršenom uviđaju stoji da se vozilo, kojim je upravljao Jović, kretalo neprilagođenom brzinom, da je „prednjom desnom stranom udarilo Draganu, koja se kretala sa kćerkom“ i koja je od udarca o zemljani trotoar zadobila povrede glave.

Umrla je četiri dana kasnije u Opštoj bolnici u Ćupriji „usled povreda moždanih struktura“.  Jović, i pored toga što se tereti da je „izvršio krivično delo teško delo protiv bezbednosti javnog sabraćaja“, posle skoro dva meseca provedenih u pritvoru pušten je na slobodu, rekao je Stojanović.
deca dragane milanovic
Ostali bez majke

Prema njegovim rečima, istraga je završena, ali je odbrana nezadovoljna postupkom koji dugo traje pa je pripremila zahtev za izuzeće tužioca (Miomira Vasića) zbog njegovih „dobrih odnosa sa braniocem osumnjičenog i odugovlačenja“.
„Tražićemo da predmet uzme glavni tužilac ili njegov prvi zamenik, koji su van Jagodine i koji bi bili objektivniji i nepristrasni“, objasnio je Stojanović.
On je istakao, da će s obzirom na delo i način na koje je počinjeno, „tražiti vraćanje osumnjičenog u pritvor“ i dodao da se radi o krivičnom delu za koje je predviđena kazna od 12 godina zatvora.
Aleksandar Milanović rekao je ovom prilikom da svakodnevno susreće Jovića, da dok se igra sa decom u dvorištu on prolazi biciklom i „smeje im se sa ulice“.

„Ja ga izbegavam, ali imam utisak da on to radi namerno i to nas sve boli“, dodao je on.

Tanjug

Prethodni tekstU SVILAJNCU – EVROPSKI STANDARD! VLAST REKONSTRUIŠE PET ŠKOLA
Sledeći tekstVASIĆI: IVONA BI POBEDILA U IZBORU ZA MIS

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime