DA LI SNS U PARAĆINU POD PRETNJOM TRAŽI NOVAC OD PRIVREDNIKA?

0

Na sednici So Paraćin usvojen je zahtev grupe odbornika da se privrednici na teritoriji opštine Paraćin upoznaju sa informacijom o pritiscima na paraćinske preduzetnike od strane članova Srpske napredne stranke u Paraćinu, sa tekstom pisma koji je sastavni deo ovog zaključka.

„Posebnom odlukom se obrazuje anketni odbor radi sagledavanja situacije i utvrđivanja činjenica u vezi pritisaka i pretnji upućenih preduzetnicima i kome se mogu obratiti sva lica koja imaju saznanja vezano za ovu temu, putem pošte, anonimno, na adresu opštinske uprave, ul.Tome Živanovića 10, Paraćin, sa napomenom «Za anketni odbor o pritiscima na preduzetnike» i putem elektronske pošte na adresu [email protected].
Anketni odbor će o svojim saznanjima obavestiti domaću i međunarodnu javnost i institucije. OBAVEZUJE SE Opštinsko veće opštine Paraćin da sprovede obaveštavanje svih preduzetnika i pravnih lica, dostavljanjem otvorenog pisma“ navodi se u Odluci.

Anketini odbor ima za zadatak da istraži da li su osnovane sumnje i tačni navodi više lica koja se izjašnjavaju kao privrednici koji svoju delatnost obavljaju na teritoriji opštine Paraćin i koji su se obratili odbornicima Skupštine opštine Paraćin ukazujući na navodne pritiske na paraćinske privrednike od kojih se traži da se uključe u aktivnosti Srpske napredne stranke u Paraćinu kao donatori ili na druge načine, pod pretnjom uništavanja poslovanja putem policije i drugih državnih institucija. Anketni odbor će ispitati prijave poslate putem pošte, anonimno.
Anketni odbor može da zatraži od nadležnih državnih organa, preduzeća, ustanova,
organizacija i službi potrebne podatke, isprave i obaveštenja.
Anketni odbor ima pravo da uzima izjave od pojedinaca i građana koje su mu potrebne.
Anketni odbor ne može vršiti istražne i druge sudske radnje.
Anketni odbor će o svojim saznanjima obavestiti domaću i međunarodnu javnost.

 

Prethodni tekstNA PRODAJU POSLOVNI PROSTOR NLB BANKE U GLAVNOJ ULICI U JAGODINI
Sledeći tekstParaćinac automobilom udario policajca kada je prišao da ga legitimiše

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime