U SVILAJNCU – EVROPSKI STANDARD! VLAST REKONSTRUIŠE PET ŠKOLA

0

SVILAJNAC-Zahvaljujući investiciji od 60 miliona dinara u rekonstrukciju pet škola, prosvetni standardi u Svilajncu biće kao u Evropi i razvijenom svetu, potvrdio je predsednik te opštine Predrag Milanović. EU, Ministarstvo prosvete i opština odobrili su ta sredstva za srednju i Poljoprivrednu školu u gradu i seoske kole u Crkvencu, Kušiljevu i Vojski.

2 1
-Reč je o kompletnim rekonstrukcijama školskih objekata, spoljnim i unutrašnjim radovima. Očekujemo da tokom septembra svi radovi budu završeni u pet škola. Posle toga moćićemo da kažemo da uslovi rada u svim našim školama odgovaraju najvišim prosvetnim standardima, rekao je Milanović.
Dok traju radovi učenici nesmetano obavljaju nastavu u matičnoj školi ili u nekoj gradu. Očekuje se da tokom septembra bude završeno opremanje naemštajem i otvaranje Doma učenika u Poljoprivrednoj školi. Reč je o najsavremenijem prosvetnom objektu te namene u Srbiji, vrednom 2 miliona evra.

5
REKONSTRUKCIJA HALE SPORTOVA
U rekonstrukciju hale sportova u Svilajncu uloženo je preko 200 hiljada evra. Trenutno se radi zamena krova, stolarije, rasvete i fasada, kao i krečenje, a predhodno su obavlejni radovi na tribinama i svlačionicama. Završena je rekonstrukcija bazena, koji je ove sezone ugostio 30 hiljada kupača.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime