ZDRAVKOVIĆ NEGIRAO SILOVANJE

0

Suđenje Vladanu Zdravkoviću iz Despotovca za obljubu petnaestogodišnje S. M. Pred Višim sudom negirao da je počinio ovo delo. Na sledećem ročištu biće pregledana snimljena izjava devojčice

Vladan Zdravković (45) iz Bukovca kod Despotovca na jučerašnjem pretresu u Višem sudu u Jagodini, u postupku koji se protiv njega vodi zbog silovanja pastorke S. M. (15), negirao je ovo delo. Suđenje je zatvoreno za javnost, a na sledećem ročištu biće pregledan ce-de sa izjavom devojčice, snimljen posebnom tehnikom, kako se ona ne bi suočavala sa očuhom.

Nesrećna devojčica je živela sa očuhom i svojom majkom Danijelom Miladinović. Ona se trenutno nalazi u hraniteljskoj porodici, a njen biološki otac Saša Mratić iz Aleksandrovca kod Žabara, podneo je tužbu za starateljstvo nad detetom. Mratić, koji nije stranka u postupku, kaže da više veruje svojoj ćerki koja mu je rekla da je to istina, kao i njenim rođacima i smatra da su se Vladan i Danijela dogovorili da lažu.

– Vladan je izjavio da ništa nije uradio i da je moja ćerka htela da mu se osveti, jer joj majka Danijela i on nisu dozvoljavali da se uda za jednog momka. Zbog toga je, kazao je, rekla da će njega da strpa u zatvor, a majku u ludnicu. Rođaka moje ćerke mi je rekla da je Vladan napastvovao i svoju taštu, Danijelinu majku. Ona se požalila ćerki, ali joj je ova odgovorila da ćuti i da će ona sve da reši – kaže Mratić za „Novosti“.

On dodaje da će pokušati da se izbori da „monstrum“ dobije maksimalnu kaznu. Prema njegovom mišljenju, treba da bude kažnjena i njena majka, jer je sve znala, a nije reagovala.

– Rođaci su mi rekli da je on moju ćerku vodio po kafanama i ko zna šta se tamo dešavalo. Opijali su je. Zbog toga je izostajala iz škole. Zlostavljanje je trpela pet godina, a onda se požalila školskom psihologu. Moja ćerka jeste hrabra i jaka, ali gledaću na sve načine da je izvučem iz njihovih kandži – kaže Mratić, i dodaje da ga je Danijela napustila još dok je bila trudna i da mu kasnije nije dozvoljavala da vidi ćerku.

VIĐA SE SA ĆERKOM

SAŠA Mratić je zatražio pomoć despotovačkog Centra za socijalni rad, koji je organizovao viđenje deteta sa ocem i srodnicima i to u kontrolisanim uslovima i u prisustvu socijalnih radnika. Saša se sa svojom ćerkom sada svakodnevno čuje telefonom.

– Socijalni radnici rade na razvijanju odnosa poverenja između oca deteta i njegove porodice. Da li dete treba poveriti njemu znaće se tek nakon procene oca i interesa deteta – ocenjuje direktor Centra za socijalni rad Radoslav Račić.

novosti.rs

tekst i foto Z.Gligorijević

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime