BASARA OTVORIO LIKOVNU KOLONIJU U KONČAREVU

0

U porti hrama Sv Jovana u Končarevu počela je Likovna kolonija na temu Žitije Sv Jovana. Učešće je uzelo 26 likovnih umetnika iz Srbije. Koloniju je otvorio akademik Svetomir Arsić Basara, srpski vajar i pripovedač.

12

„Veliko mi je zadovoljstvo da sam danas u centru naše drage Srbije. zadovoljstvo je biti ovde, ispod ovog svetog hrama koji je narodu podario naš veliki privrednik, patriota pre svega Dragan Marković Palma. To je primer da se u složenim uslovima može napraviti jedan takav iskorak i za to treba imati smisla i dara, što Marković ima. On zadivljuje celu Srbiju. Drago mi je da će se ova kolonija održavati svake godine. Hram nije samo zgrada već je duhovno mesto koje traje vekovima. To je ta poruka budućnosti“ rekao je Basara.

11

Umetnici koji učestvuju na koloniji su Nevena Nikodijević, Tatjana Zahar, Srećko Zdravković, Jovan Mijić, Igor Cvjetanović, Marina Sajčić, Rale Radisavljević, Dragana Miladinović, Dragan Gligorijević, Dragica Ilić, Marija Aleksić, Jovana Marjanović, Ana Jug, Dragana Vesović, Miljana Savićević, Marija Ružičić, Zorica Mitković, Dragana Kuprešanin, Branka Bondžić, Ksenija Milićević, Amanda Miletić, Jovana Marjanović, Milja Čvorić, Zoran Ivanović.

U okviru kultuno umetničkog programa nastupio KUD „Mladost“ iz Končareva, hor Fakulteta pedagoških nauka izveo je nekoliko izvanrednih numera, a deca iz Končareva recitovala su pesme na temu kolonije koja će trajati do nedelje.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime