Načelnik Odelenja transfuzije krvi Opšte bolnice u Jagodini Aleksandar Ilić izjavio je da je zahvaljujući savesnim građanima snabdevanje krvi u bolnici stabilno, i kako je rekao, ne trpe odelenja ni pacijenti i nema odlaganja operacija.

„Iako je leto i generalno svuda nestašica krvi, mi nemamo velikih problema, uspevamo da pokrijemo sve potrebe, imamo svih krvnih grupa dovoljno za pacijente, stanje je dobro, a kada je tako i mi u transfuziji i svuda po odeljenjima smo manje nervozni“, rekao je Ilić.

Oslanjamo se na svoje resurse, ljudi dolaze sami, a prošle nedelje smo imali jednu lepu akciju davanja krvi, sledeće nedelje, takođe imamo planiranu dobru akciju i sa njima (akcijama) zanavljamo zalihe i obezbeđujemo potreba, kazao je Ilić.

On je dodao da je od 43 planirane akcije dobrovoljnog davanja krvi na teritoriji Jagodine za ovu godinu, u saradnji sa Gradskom organizacijom Crvenog krsta i Udruženjima dobrovoljnih davalaca, dosada sprovedeno 30 na kojih se odazvalo oko 1.150 davaoca, od učenika srednjih škola, radnika raznih ustanova i preduzeća, Udruženje Roma, seoskih i gradskih Mesnih zajednica, invalidi rada, pa čak i neke stranke.

Svima njima smo zahvalni i želimo da i dalje budu humani, da se odazivaju na akcije dobrovoljnog davanja krvi, zaključio je Ilić.

Opšta bolnica u Jagodini pokriva teritoriju grada i dela Pomoravskog okruga, od 127.000 stanovnika, a godišnje se u njoj bolnički leči oko 11.000 pacijenata.

kurir.rs

Nema komentara