VUČIĆ PALMI: „OČEKUJEMO VAŠU POMOĆ U IDEJAMA, ZNANJU I ENERGIJI KOJU IMATE“

0

Skupština Srbije nastavila je danas sednicu na čijem dnevnom redu je izbor nove vlade. Na sednici je u redovnom obraćanju govorio lider Jedinstvene Srbije, Dragan Marković Palma koji je rekao da će ova stranka podržati Vladu, kao što je to radila i ranije.

„Nemamo naše kandidate za ministre, kao ni direktore javnih preduzeća, niti smo to pre tražili kao što ne tražimo ni sada. Za napredak države potrebna je politička stabilnost, koja prethodi ekonomskoj stabilnosti. Rate kredita se nisu povećavale, uprkos smanjenju plata. To je rezultat stabilnosti dinara. Dobro je što je mandatar za sastav Vlade u ekspozeu rekao da će i domaći investitori imati ista prava kao strani, ukoliko pokažu ozbiljnost“ rekao je Marković.

Naša policija i vojska nisu se ponašale kako su to radile iste službe u Hrvatskoj i Mađarskoj, kada je reč o azilantima koji su prolazili kroz našu zemlju, istakao je Marković i pozdravio najavu mandatara o povećanju plata policiji i vojsci Srbije.

„Mi u kampanji nismo govorili o tome da će posle izbora šest do osam meseci, biti povećane penzije i plate. Ja ne verujem da bi ijedna partija na svetu u izborima to prećutala, kao što smo mi uradili. Da smo to govorili, danas mnoge stranke ne bi imale svoje predstavnike u parlamentu. Takođe, podržavamo dualno obrazovanje, jer smo kao što sam mnogo puta video na terenu, došli u situaciju da više nemamo zanatlije i majstore. Predlažem da oni koji završe srednju školu imaju stručnu praksu do promene načina obrazovanja, kao i finansiranje prakse od strane opštine i države. Za šest meseci bi praksa obezbedila veliki preduslov za zapošljavanje ovog kadra. Što se tiče poljoprivrede potrebno je pod hitno uvesti neku vrstu kontrole za nakupce, jer su oni najveći krivci što je cena žita pri žetvi bila 17 dinara, a dve nedelje kasnije 14 dinara. Zbog nakupaca proizvođači mleka propadaju i svake godine izgube tri krave u razlici u ceni mleka. To je ogroman problem.“

Marković je pomenuo kao veliki rezultat Vlade prodaja Sartida u Smederevu, kao i odlična saradnja sa Kinom.

„Poljoprivrednicima su potrebni jeftini krediti ili mogućnost da neko finansira kamatu, to je velika olakšica. Strane banke su uništile našu privredu. Takođe, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić bili su najboji diplomatski predstavnici Srbije svih vremena. Predstavnici 56 država prošle godine posetili su Srbiju.

Mandatar za sastav Vlade, Aleksandar Vučić istakao je da je svaka kritika i sugestija koja dolazi od Markovića i Jedinstvene Srbije dobrodošla.

„Sve su kritike na mestu, a što se tiče dualnog obrazovanja podržavam predlog, jer radnici će morati da rade i uče, kao i učenici. Ko to shvati na vreme, uspeće. Hvala na podršci, mi smo uvek spremni da odgovorimo na primedbe JS, a podršku i pomoć od strane Dragana Markovića očekujemo i u idejama, u znanju i energiji koju ima“ rekao je Vučić.

POSLANICI SNS I NOVINARI PITAJU KAKO ĆE GLASATI ZA GEJ MINISTARKU

„Novinari i poslanici SNS me na svakih 10 minuta pitaju kako ću glasati za Anu Brnabić, koja će biti ministarka države uprave i lokalne samouprave i koja je pripadnik gej populacije. JS i ja lično nemam ništa protiv pripadnika LGBT populacije. Ako su stručni neka vode određene resore, ali nikada nećemo prihvatiti i podržati Paradu i legalizaciju homoseksualnih brakova. Pozivam ministarku da poseti Jagodinu i sa njom ćemo razgovarati o razvoju i boljitku grada. Naša borba protiv bele kuge ne sme da stane“ rekao je Marković.

Na izlaganje o ovoj temi često se ubacivao lider radikala Vojislav Šešelj.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime