VMŠSS POTPISALA JOŠ JEDAN UGOVOR O SARADNJI

0

Danas su u prostorijama Visoke medicinske škole strukovnih studija u Ćupriji direktor dr sci. med Hristos Aleksopulos i dr sc. Senad Haurdić, direktor Visoke međunarodne škole Cazin iz Republike Bosne i Hercegovine, potpisali ugovor o profesionalnoj saradnji između ove dve visokoškolske ustanove.

12Stručna saradnja će između ostalog podrazumevati zajedničko organizovanje stručnih seminara i naučnih skupova, organizovanje i sprovođenje celoživotnog obrazovanja i saradnju u oblasti izdavačke delatnosti.Dr Aleksopulos je izrazivši zadovoljstvo zbog potpisivanja ugovora objasnio prednosti ovakvog vida saradnje. Pored moguće razmene o naučnim rezultatima, zajednički projekati u oblasti obrazovanja kao i zajednički istraživački projekti doprineće razmeni iskustava i informacija o studentskim programima, metodama i didaktičkom procesu.
Sporazum VMŠSS iz Ćuprije i škole u Cazinu je nakon potpisane saradnje sa školama u Pomoravlju i Pčinjskom okrugu još jedan u nizu. Planovi Visoke medicinkse škole strukovnih studija Ćuprija su da se saradnja proširi i na druge srodne prosvetne ustanove u Srbiji i šire, a u cilju praćenja savremenih trendova u obrazovanju.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime