U JAGODINI DRUGA MEĐUNARODNA IZLOŽBA SITNIH ŽIVOTINJA

0

Podelom pehara i medalja šampionima i najboljim eksponatima, u Jagodini je juče završena Druga međunarodna izložba sitnih životinja u organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja ZOO Jagodina.

Bilo je izloženo preko hiljadu životinja: kunića, golubova, kanarinaca, papagaju, živine… a poseta izložbi je bila izuzteno velika, izjavio je Tanjugu, na izložbi, predsednik Udruženja Sasa Janković.

Uručeno je oko stotinu pehara i 50 medalja, precizirao je Janković i dodao da je u okviru izložbe bila i radionica za učenike Osnovne škole „Milan Mijalković“ u Jagodini, na temu sitne životinje.

Najbolji radovi, izašli iz radionice, dobili su nagrade, dodao je Janković.

Izložbu su pratili i proizvođači hrane, opreme i pribora za uzgoj sitnih životinja, a na izložbi su mogli učestovati samo registrovane i životinje pod veterinarskom kontrolom.

Uz učesnike iz država, bivših republika SFRJ i Bugarske, na sajmu su izlagali vlasnici sitnih životinja iz Aleksinca, Chuprije, Despotovca, Svilajnca, Kragujevca, Paraćina, Prokuplja, Kruševca, Beograda, Subotice, Leskovca, Petrovca na Mlavi, Čepura, Jagodine…

Tanjug

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime