Podelom pehara i medalja šampionima i najboljim eksponatima, u Jagodini je juče završena Druga međunarodna izložba sitnih životinja u organizaciji Udruženja odgajivača sitnih životinja ZOO Jagodina.

Bilo je izloženo preko hiljadu životinja: kunića, golubova, kanarinaca, papagaju, živine… a poseta izložbi je bila izuzteno velika, izjavio je Tanjugu, na izložbi, predsednik Udruženja Sasa Janković.

Uručeno je oko stotinu pehara i 50 medalja, precizirao je Janković i dodao da je u okviru izložbe bila i radionica za učenike Osnovne škole „Milan Mijalković“ u Jagodini, na temu sitne životinje.

Najbolji radovi, izašli iz radionice, dobili su nagrade, dodao je Janković.

Izložbu su pratili i proizvođači hrane, opreme i pribora za uzgoj sitnih životinja, a na izložbi su mogli učestovati samo registrovane i životinje pod veterinarskom kontrolom.

Uz učesnike iz država, bivših republika SFRJ i Bugarske, na sajmu su izlagali vlasnici sitnih životinja iz Aleksinca, Chuprije, Despotovca, Svilajnca, Kragujevca, Paraćina, Prokuplja, Kruševca, Beograda, Subotice, Leskovca, Petrovca na Mlavi, Čepura, Jagodine…

Tanjug

 

Nema komentara