RASTKO ILIĆ OPET PRVI

0

Rastko Ilić, učenik IV2 “ OŠ „Goran Ostojić“ u Jagodini, i ove godine postigao je značajne uspehe u oblasti matematiike.
Na Opštinskom takmičenju iz matematike osvojio je 2. mesto i plasirao se na Okružno takmičenje na kojem je bio i pohvaljen.
Kao jedan od najboljih malih matematičara svoje škole, osvojio je prvu nagradu na osnovnom nivou takmičenju „Misliša“ i prvu nagradu na republičkom nivou ovog takmičenja ali to nije sve…
Bio je uspešan i na matematičkom takmičenju „ Kengur bez granica“ osvojivši treću nagradu na osnovnom nivou i plasman na republički nivo.
Republičko takmičenje „Kengur bez granica“ održano je 10.6.2018. u Kragujevcu, gde Rastko ponovo briljirao i osvojio još jednu prvu nagradu ove godine, tačnije ponovio svoj prošlogodišnji uspeh.
Inače, „Kengur bez granica“ je takmičenje međunarodnog karaktera, zamišljeno tako da učenici u preko 60 država, u isto vreme razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke. Cilj ovog takmičenja je popularizacija matematike i prirodnih nauka, razvijanje logičkog i kombinatornog mišljenja i primena stečenih matematičkih znanja.
Ovo nisu svi njegovi uspesi. Kao dobar šahista, osvojio je prvo mesto na Opštinskom takmičenju i učestovao na Okružnom takmičenju.
-Jako smo ponosni na njega i radujemo se svakom novom njegovom uspehu!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime