U KUŠILJEVU SE OJAČAVA NASIP U SLUČAJU DA SE PADAVINE NASTAVE

0

Nakon jučerašnjeg izlivanja bujičnih vodotokova stanje u selima opštine Svilajnac koja su bila zahvaćena poplavom je takvo da su stale padavine i da se voda povukla, ali je i dalje na snazi vanredna situacija.

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović obišao je poplavljeno područje:

„Trenutno su na terenu ekipe Komunalnog javnog preduzeća „Morava“, a angažovane su i privatne firme koje pomažu svojom mehanizacijom i na terenu čiste sa puteva mulj i đubre koje je nanela voda. Radi se i na ispumpavanju vode, a Vodoprivreda Požarevac ojačava nasip u selu Kušiljevo koji je bio probijen bujicom. Na terenu je i komisija za popis štete koja radi celog vikenda kako bi u ponedeljak imali podatke o proceni štete. I dalje su na snazi dvadesetčetvoročasovna dežurstva i sve službe su angažovane na sanaciji posledica jučerašnje elementarne nepogode“.

Podsećamo, opštinu Svilajnac je u noći između četvrtka i petka zahvatila jaka kiša, palo je oko 120 litara kiše po metru za svega nekoliko sati  i tom prilikom bujica je poplavila nekoliko sela na teritoriji ove opštine, među kojima je najveću štetu pretrpelo selo Kušiljevo.

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime