KOKANOV „DR NUŠIĆ“ U JAGODINI 7.OKTOBRA

0

Najbolja predstava 44. Dana komedije – ,,Doktor Nušić“ – ponovo u Jagodini 07. oktobra u 20.00 časova. Ova predstava dobila je šest nagrada na jagodinskom festivalu, a ocenjena je ocenom pubike 4,76. Cena karte 500 din.

– Obeležavajući jubilej, 150 godina od rođenja Branislava Nušića, odlučili smo se za njegovu komediju koja je manje igrana, a koja je, kao i većina njegovih dela, i danas aktuelna. Da bi se što kvalitetnije i bolje uradila ovako značajna predstava, spojile su se dve značajne kuće, vodeće pozorište u Vojvodini, Narodno pozorište Sombor, i vodeće u centralnoj Srbiji, Kruševačko pozorište – objasnio je reditelj.

Nušićeva komedija „Dr“ svojim zapletom i ubojitošću satiričke oštrice zaslužuje da progovori sa scene jednim novim pozorišnim jezikom, koji će, uz autorske stihove Marka Šelića Marčela, predstavljati ne samo zanimljiv pozorišni događaj već i žestok obračun s devijacijama našeg vremena.

– Bolno prepoznatljivo zvuče reči špekulanta Živote Cvijovića: „Danas ti je, brate, sve na prodaju. Sve se prodaje, poštenje, čast, savest, ljubav, prijateljstvo, ugled, poštovanje, sve, brate, sve!“ Inflacija znanja, kupovina diploma, inostrani mešetari i lažni humanitarni radnici prepliću se u ovoj mreži polusveta, čineći je aktuelnijom nego ikad.

Režija: Kokan Mladenović
Narodno pozorište Sombor
Kruševačko pozorište

Prethodni tekstJAGODINA TREBA DA IMA GALERIJU KOJA ĆE NOSITI IME VOJKANA VELIČKOVIĆA, STOGODIŠNJICA ROĐENJA NEOBELEŽENA
Sledeći tekstMARČELO U PETAK U JAGODINI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime