ĆUPRIČANI DA NE BACAJU VLAŽNE MARAMICE U ŠOLJU

0

Zbog sve učestalijih zapušenja kanalizacione mreže u Ćupriji JKP “RAVNO 2014” je uputilo APEL gradjanima opštine Ćuprija, korisnicima usluga kanalizacije, piše Ćuprija press.

Radnici JKP “Ravno 2014” svakodnevno obavljaju opsežne radove na otpušenju fekalne kanalizacione mreže u ćuprijskoj opštini.

U kanalizacionoj mreži se kao razlog zagušenja pronalaze razne stvari kojima tamo nije mesto (tvrdji ostaci od hrane, štapići za uši, papirni ubrusi, proizvodi za žene, pelene…), a najčešće su to vlažne maramice kao i masnoća koja u kasnijoj fazi razgradnje izaziva zagušenje u kanalizaciji u kontaktom sa ostalim otpadom.

Veliki broj gradjana jednostavno ne razmišlja o tome da vlažne maramice najčešće zagušuju tj. blokiraju kanalizaciju. Upravo je to u najčešćem broju slučajeva uzrok zagušenja zbog kojeg radnici JKP “RAVNO 2014” odlaze na teren i pronalaze ih u velikim količinama.
Problem sa vlažnim maramicama je posebno izražen poslednjih par godina pojavom tzv. “biorazgradivih” maramica, ali iskustva ekipa JKP “RAVNO 2014”na terenu govore drugačije.

Prilikom slučaja zagušenja kanalizacije osim troškova koje snosi JKP – angažovanje mehanizacije i ljudstva na odgušenju, zameni opreme za prpumpavanje kanalzacije koja tom prilikom strada, trpe svi ostali korisnici u tom delu grada, jer često dolazi do izlivanja fekalija u podrumskim prostorijama objekata, zatim pojave bakterija I ostalih nečistoća iz odvodnih cevi koja iziskuje troškove na saniranju nastale štete.

Prethodni tekstZALEDILA MORAVA
Sledeći tekstMLADI U JAGODINI URADILI DUGOMETRAŽNI FILM „ŽIVOT ISPRED SVEGA“ (TREJLER)

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime