PRVA NAGRADA ZA UČENIKA OŠ „GORAN OSTOJIĆ“

0

Prošle godine je, posle duže pauze, a na veliku radost učenika OŠ „Goran Ostojić“, ponovo organizovano matematičko takmičenje „Kengur bez granica“. Cilj ovog takmičenja je povećanje interesovanja za matematiku i prirodne nauke, kao i stepena logičkog i kombinatornog mišljenja, razumevanje tekstova i primena stečenog matematičkog znanja. Takmičenje je međunarodnog karaktera, poput malog matematičkog praznika, zamišljeno tako da učenici u celom svetu, u preko 60 država, u isto vreme razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke.

2Ove godine osnovni nivo takmičenja održan je 17.marta. Učestovovalo je više od 30 000 učenika iz Srbije, a 92 učenika ove škole. „Ponosni smo što su naši učenici ostvarili jako dobre rezultate – 1 nagrada i 13 pohvala. Treću nagradu i plasman na finalno takmičenje ostvario je Rastko Ilić, učenik trećeg razreda, a pohvaljeni su sledeći učenici: 1. razred: Rastko Stanimirović i Vukašin Mirić; 2. razred: Mihajlo Ilić, Sara Stojanović i Filip Pavlović; 3. razred: Ivana Nikolić, Ognjen Janićijević i Nikola Nešić; 4. razred: Petar Janković, Ilija Milojević i Andrija Jović; 6. razred: Nikola Ilić i Mihajlo Janković“ kažu u OŠ „Goran Ostojić.

Finalno takmičenje održano je 28. maja u Beogradu u Srednjoj školi za informacione tehnologije „ITHS“, a ostvareni rezultati obradovali su nas još više i učinili nas još ponosnijim jer je, u jakoj konkurenciji od 30 učenika iz svih krajeva Srbije, naš učenik Rastko Ilić osvojio prvu nagradu. Utisci se još uvek sređuju, a Rastko je jako zadovoljan postignutim uspehom koji je rezultat velikog uloženog truda ovog dečaka i njegove ljubavi prema matematici.

Profesor razredne nastave Mladen Gligorijević, koordinator takmičenja u školi, ovim povodom kaže:

„Izuzetno sam zadovoljan uspehom naših učenika na ovom takmičenju. Nadam se da ćemo i narednih godina nizati uspehe na raznim takmičenjima jer nas ova prva nagrada motiviše da još više i bolje radimo.“

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime