PRVA NAGRADA ZA UČENIKA OŠ „GORAN OSTOJIĆ“

0

Prošle godine je, posle duže pauze, a na veliku radost učenika OŠ „Goran Ostojić“, ponovo organizovano matematičko takmičenje „Kengur bez granica“. Cilj ovog takmičenja je povećanje interesovanja za matematiku i prirodne nauke, kao i stepena logičkog i kombinatornog mišljenja, razumevanje tekstova i primena stečenog matematičkog znanja. Takmičenje je međunarodnog karaktera, poput malog matematičkog praznika, zamišljeno tako da učenici u celom svetu, u preko 60 država, u isto vreme razmišljaju o istim problemima i rešavaju iste zadatke.

2Ove godine osnovni nivo takmičenja održan je 17.marta. Učestovovalo je više od 30 000 učenika iz Srbije, a 92 učenika ove škole. „Ponosni smo što su naši učenici ostvarili jako dobre rezultate – 1 nagrada i 13 pohvala. Treću nagradu i plasman na finalno takmičenje ostvario je Rastko Ilić, učenik trećeg razreda, a pohvaljeni su sledeći učenici: 1. razred: Rastko Stanimirović i Vukašin Mirić; 2. razred: Mihajlo Ilić, Sara Stojanović i Filip Pavlović; 3. razred: Ivana Nikolić, Ognjen Janićijević i Nikola Nešić; 4. razred: Petar Janković, Ilija Milojević i Andrija Jović; 6. razred: Nikola Ilić i Mihajlo Janković“ kažu u OŠ „Goran Ostojić.

Finalno takmičenje održano je 28. maja u Beogradu u Srednjoj školi za informacione tehnologije „ITHS“, a ostvareni rezultati obradovali su nas još više i učinili nas još ponosnijim jer je, u jakoj konkurenciji od 30 učenika iz svih krajeva Srbije, naš učenik Rastko Ilić osvojio prvu nagradu. Utisci se još uvek sređuju, a Rastko je jako zadovoljan postignutim uspehom koji je rezultat velikog uloženog truda ovog dečaka i njegove ljubavi prema matematici.

Profesor razredne nastave Mladen Gligorijević, koordinator takmičenja u školi, ovim povodom kaže:

„Izuzetno sam zadovoljan uspehom naših učenika na ovom takmičenju. Nadam se da ćemo i narednih godina nizati uspehe na raznim takmičenjima jer nas ova prva nagrada motiviše da još više i bolje radimo.“

 

Prethodni tekstFAKULTET PEDAGOŠKIH NAUKA RASPISUJE KONKURS ZA PRIJEM STUDENATA
Sledeći tekstOSNOVNI SUD ODBIO PREDLOG ZA ODREĐIVANJE PRITVORA NASILNIKA NAD TRUDNICOM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime