Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, posetio je danas porodicu rudara Željka Miletića u Svilajncu, za kojim spasioci i rudari neprekidno tragaju više od 70 sati u otežanim uslovima i uručio je kjlučeve od dvosobnog stana, koji im je privremno na korišćenje ustupila Termoelektrana“ Morava“.

„Ja sam danas sa Željkovim kolegama, sa ljudima iz opštine i iz Termoelektrane došao da obiđemo Veru i decu. Moramo da im pokažemo da mislimo o njima i da im kažemo da i dalje pokušavamo da dođemo do Željka“, rekao je ministar prisutnim novinarima, ministar je tom prilikom istakao da potraga za Željkom i dalje traje, i da uz mnogo napora pokušavaju da do njega dođu, iako su životi rudara i spasilaca ugroženi, neprekidnim odronima u jami.

Željkova porodica, surpuga Vera Lazić i deca, Ljubiša, Anđela i Jana, su u tokom majskih poplava sve izgubili, dobili su rešenje od opštine da će se do zime useliti u nov dom, a dok to ne bude, pošto su jedna od najugroženijih, ministar je rekao da treba da imaju prioritet:

„Dok se kuća ne završi, Termoelektrana Morava iz Svilajnca je ustupila svoj službeni stan u ulici 27. marta. Ja sam ključeve tog stana dao Veri i Ljubiši, koji će voditi računa o tome. Ljudi iz Termoelektrane će pomoći oko selidbe“, rekao je Antić.

Supruga Vera se zahvalila na pomoći, ona se stalno moli Bogu da dobije vesti o svom suprugu, koga je poslednji put čula neposredno pred polazak na posao a poslednji put videla 11. septembra, jer on živi u Lomnici, jer su nevenčani.

„Nemam više snage da živim, ne znam, samo se molim da je živ“, rekla je uplakana supruga.

Decu, od utorka često u školi drugovi pitaju za oca, a najmlađi Ljubiša trenutno razmišlja samo o ocu i čeka da se on vrati. Željkova porodica je posle majske poplave, odakle su ih spasioci izvlačili čamcima, živela u trošnoj kući, na rubu egzistencije, pa će im ovaj privremeni smeštaj biti siguran krov nad glavom dok ne dobiju novu kuću.

Marko Mirković

 

 

 

 

 

 

Nema komentara