PRIVREMENI SMEŠTAJ ZA PORODICU ZATRPANOG RUDARA

0

Ministar energetike i rudarstva Aleksandar Antić, posetio je danas porodicu rudara Željka Miletića u Svilajncu, za kojim spasioci i rudari neprekidno tragaju više od 70 sati u otežanim uslovima i uručio je kjlučeve od dvosobnog stana, koji im je privremno na korišćenje ustupila Termoelektrana“ Morava“.

„Ja sam danas sa Željkovim kolegama, sa ljudima iz opštine i iz Termoelektrane došao da obiđemo Veru i decu. Moramo da im pokažemo da mislimo o njima i da im kažemo da i dalje pokušavamo da dođemo do Željka“, rekao je ministar prisutnim novinarima, ministar je tom prilikom istakao da potraga za Željkom i dalje traje, i da uz mnogo napora pokušavaju da do njega dođu, iako su životi rudara i spasilaca ugroženi, neprekidnim odronima u jami.

Željkova porodica, surpuga Vera Lazić i deca, Ljubiša, Anđela i Jana, su u tokom majskih poplava sve izgubili, dobili su rešenje od opštine da će se do zime useliti u nov dom, a dok to ne bude, pošto su jedna od najugroženijih, ministar je rekao da treba da imaju prioritet:

„Dok se kuća ne završi, Termoelektrana Morava iz Svilajnca je ustupila svoj službeni stan u ulici 27. marta. Ja sam ključeve tog stana dao Veri i Ljubiši, koji će voditi računa o tome. Ljudi iz Termoelektrane će pomoći oko selidbe“, rekao je Antić.

Supruga Vera se zahvalila na pomoći, ona se stalno moli Bogu da dobije vesti o svom suprugu, koga je poslednji put čula neposredno pred polazak na posao a poslednji put videla 11. septembra, jer on živi u Lomnici, jer su nevenčani.

„Nemam više snage da živim, ne znam, samo se molim da je živ“, rekla je uplakana supruga.

Decu, od utorka često u školi drugovi pitaju za oca, a najmlađi Ljubiša trenutno razmišlja samo o ocu i čeka da se on vrati. Željkova porodica je posle majske poplave, odakle su ih spasioci izvlačili čamcima, živela u trošnoj kući, na rubu egzistencije, pa će im ovaj privremeni smeštaj biti siguran krov nad glavom dok ne dobiju novu kuću.

Marko Mirković

 

 

 

 

 

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime