POKRENI SE ZA POSAO U PARAĆINU

0

U susret početku šestog ciklusa nacionalnog konkursa POKRENI SE ZA POSAO putem kojeg građani, kao i do sada, mogu pokrenuti sopstveni biznis, nevladina organizacija ENECA koja realizuje projekat će danas 25. novembra 2014. godine sa početkom u 11 časova u Paraćinu održati prezentaciju programa. 

Zahvaljujući podršci kompanije Filip Moris, počinje novi, šesti ciklus nacionalnog konkursa POKRENI SE ZA POSAO koji pomaže pokretanje malih i porodičnih preduzeća širom Srbije. Konkurs je otvoren do 31. januara naredne godine, a svim građanima omogućava da dobrim i kreativnim preduzetničkim idejama pokrenu ili unaprede sopstveni mali biznis.

U proteklih pet godina, zahvaljujući programu POKRENI SE ZA POSAO pokrenuto je 385 malih i porodičnih preduzeća čime je omogućeno zaposlenje za više od 1,300 ljudi. Kroz program POKRENI SE ZA POSAO dodeljuju se bespovratna sredstva za kupovinu opreme neophodne za pokretanje ili unapređenje sopstvenog biznisa. Osim toga korisnicima je na raspolaganju veliki broj obuka, kao i savetodavna pomoć ekonomskih stručnjaka, koji će ih uputiti u osnove malog preduzetništva.

„Osnaživanje preduzetništva i kreativnih preduzetničkih ideja je neophodno za ekonomski oporavak i dalji razvoj svakog društva i njegove privrede. Kompanija Filip Moris je prepoznala mogućnost da se i sama uključi i pruži podršku kako državi tako i svim građanima Srbije koji vide priliku da kroz pokretanje sopstvenog malog biznisa trajno reše problem nezaposlenosti. U saradnji sa nevladinom organizacijom ENECA, upravo smo pokrenuli novi, šesti ciklus programa ’Pokreni se za posao’ kojim ćemo podržati još najmanje 100 dobrih preduzetničkih ideja širom naše zemlje. Veoma smo ponosni što svih 385 malih i porodičnih firmi koje smo do sada podržali u okviru našeg programa i dalje uspešno rade i šire svoje poslovanje“, izjavila je Jelena Preradović Stevanović iz kompanije Filip Moris.

POKRENI SE ZA POSAO realizuje nevladina organizacija ENECA, a značaj i dobri rezultati konkursa u proteklih pet godina obezbedili su podršku i velikog broja partnera. Tako će Nacionalna služba za zapošljavanje, preko svoje mreže filijala i kancelarija, informisati nezaposlena lica i pomoći im oko prijavljivanja za program POKRENI SE ZA POSAO.

Konkurs je otvoren do 31. januara 2015. godine. Detaljnije informacije o konkursu, načinu prijavljivanja kao i sam formular prijave za konkurs možete pronaći na sajtu www.pokrenisezaposao.rs

_____________________________________________________________________Za dodatne informacije molimo Vas kontaktirajte agenciju za odnose s javnošću
Represent Communications: Zoran Štetin, 063 384 164, zoran.stetin@represent.rs

i Tanja Vdović Vučetić, 063 384 256, tanja.vdovic@represent.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime