Parlament VMŠSSĆ dodelio priznanje „Najomiljeniji direktor“ Hristosu Aleksopulosu

0

Na poslednjoj apsolventskoj večeri pred formiranje vaspitačko-medicinske akademije, nakon 20. godina postojanja kao Visoka medicinska škola strukovnih studija Ćuprija, članovi parlamenta VMŠSSĆ jednoglasno su se složili da najviše priznanje dodele direktoru, dr sci. med. Hristosu Aleksopulosu, za uspešan i požrtvovan rad i svesrdnu pomoć i podršku.

Aposlventsko veče u prelepom hotelu na obali Crnice upriličeno je za preko 400 studenata koji su pamteći lepe godine studiranja posvetili poslednje zajedničko druženje direktoru, krunišući njegov rad i nesebično zalaganje zahvalnicom Najomiljeniji direktor.

Studenti završne godine strukovnih studija okarakterisali su doktora Aleksopulosa prvenstveno kao sjajnog pedagoga, profesora i prijatelja, a zatim i kao njihovog mentora koji je izlazio u susret pri rešavanju svih studentskih pitanja i čija je poslovna filozofija uvek bila usmerena ka kontinuiranoj inovaciji i mudrim investicijama. Prilikom uručenja zahvalnice, apsolventi su se sa radošću ali i dozom žala zbog rastanka, prisetili svega što je direktor za njih uradio u protekle tri godine.

Na spisku obrazovno- rekreativnih aktivnosti i dobrih dela direktora zbog kojih su studenti izrazili neizmernu zahvalnost, pored ostalog, našle su se i nagrade za studente sa najvišom prosečnom ocenom, omogućeno besplatno školovanje deci iz porodica sa četvoro i više dece, umanjenje školarine studentima koji su treće dete ili dete iz socijalno ugrožene porodice, organizovanje studentskih konferencija, mogućnosti međunarodne razmene i dobijanja stipendija za sticanje stručne prakse u inostranstvu kao i učestvovanje na konferencijama zdravstvenih radnika širom Srbije.

U oproštajnom pozdravu dr Aleksopulos je naglasio da pored brojnih nagrada koje je kao direktor dobio, činjenica što je ovo priznanje upravo od strane studenata, celokupnom činu daje dodatnu pozitivnu dimenziju. Čestitavši studentima na postignutom uspehu i poželevši im sreću na daljem putu ka novom, profesionalnom dobu njihovog života kao važnom periodu njihove inicijacije, direktor im je ukazao na prednosti inicijacije njihove obrazovne institucije tj. prelaska visoke škole strukovnih studija na akademiju. Između ostalog Aleksopulos je izjavio : “Visoko obrazovanje je upućeno na harmonizaciju sa evropskim prostorom visokog obrazovanja, a visokokoškolske ustanove će razvijati svoju organizacionu strukturu jačanjem integracije i saradnje osnovnih jedinica. Mi smo spremni da kao jedna od prvih isntitucija u Srbiji koja se ujedinjuje u akademiju predvodimo na putu potpune reforme visokog obrazovanja u našoj zemlji.“
Na kraju svog izlaganja, direktor je uzvratio zahvalnost apsolventima za aktivan volonterski rad u organizaciji i obeležavanju svih manifestacija VMŠSS Ćuprija i Studentskog parlamenta.

 

PR tekst

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime