PREDRAG MILANOVIĆ: U SVILAJNCU UNAPREĐEN SISTEM ODBRANE OD POPLAVA

0

Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović ocenio je danas da je preventiva spasila Svilajnac od veće poplave i 2016. i 2019. godine, jer je mnogo urađeno na regulaciji Resave i vodotokova drugog reda, zahvaljujući novcu iz fondova Evropske unije i Kancelariji za javna ulaganja Vlade Republike Srbije, gde je za ove namene uloženo ukupno preko 500 miliona dinara:

– Pokazalo se da gde god se radila regulacija, bilo u gradu ili po selima, tu problema nije bilo. To znači da ove donacije EU i Vlade Srbije daju rezultate. Naravno da ima još mnogo posla koji moramo da uradimo u narednom periodu, kako bi svako selo na teritoriji opštine Svilajnac bilo bezbedno.  Regulacija je proces koji traje, a prethodnih 30 godina nije se ništa ulagalao i radilo na preventivi, nego tek od 2014. godine, kada je Svilajnac zadesila velika poplava i nije moguće to nadomestiti za samo 5 godina“ – izjavio je Milanović i dodao da bi opština Svilajnac trebalo u naredne dve do tri godine da reši sve probleme sa regulacijom Resave i vodotokova drugog reda:

– Bezbednost je svakako podignuta na jedan viši niv između ostalog  i zahvaljujućisaradnji Srbijavoda, sektora i Štaba za vanredne situacije i lokalnih i republičkih javnih preduzeća – zaključuje Milanović.

 

 

„SVILAJNAC NA DLANU“

Projekat se sufinansira sredstvima Opštine Svilajnac. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

 

Prethodni tekstParlament VMŠSSĆ dodelio priznanje „Najomiljeniji direktor“ Hristosu Aleksopulosu
Sledeći tekstZaspao za volanom, sleteo s puta, beba poginula

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime