Demantovano da su odbornici SNS bili zaključani u zgradi, neki izlazili u toku noći da se presvuku, odmore i pomuzu krave

0

Pošto su odbornici SNS napustili zgradu Opštine Paraćin, oni su dali izjavu za medije u kojoj su tvrdili da su bili zaključani, kao i da nisu mogli da idu u toalet, te da su kvake na vratima bile skinute. Povodom tekstova koji je su objavljeni u pojedinim medijima dana 12.04. i 13.04. a u kojima se pominje opština Paraćin, na osnovu Zakona o javnom informisanju i medijima, opština Paraćin objavila je demanti:

„Potpuna je neistina da je predsednik opštine, kako se kaže u naslovima tekstova „zaključao odbornike naprednjaka“.

Odbornici naprednjaka nalazili su se u skupštinskoj sali i potpuno su bili slobodni da izađu iz nje kad god požele, niko ih u ovoj sali u koju su ušli svojom voljom, ne zadržava, a takođe nisu skinute nikakve ručke sa vrata prostorija u kojima se nalaze, niti je isključena voda. Dokaz za ovo je i video snimak na kome se vidi jedan od odbornika SNS kako u pratnji radnika hitne pomoći izlazi iz zgrade opštine u koju je prethodno ušla hitna pomoć tokom noći. Istina je da su ulazna vrata u zgradu opštine u skladu sa kućnim redom koji je i zvanično istaknut na ulazu zaključana i da nije moguć ulaz spolja u zgradu nezaposlenim licima, kao što je to uvek i slučaj kada opština ne radi, ali su odbornici SNS koji se nalaze u zgradi opštine potpuno slobodni da iz zgrade izađu – nisu zaključani.

Protiv predsednika opštine Saše Paunovića nisu podnete nikakve krivične prijave, a za 19 godina obavljanja posla u opštini na dužnosti predsednika opštine i predsednika izvršnog odbora nikad nije ni prekršajno kažnjavan. Istina je da je Opština Paraćin do sada proglašavana najtransparentnijom u Srbiji i najboljom u kontroli DRI, a takođe su i opštinske istitucije kao npr. JP „Direkcija za izgradnju“ zvanično proglašavane najboljim u Srbiji u oblasti javnih nabavki, što su samo neka od priznanja od strane nezavisnih organizacija i državnih institucija koja smo dobili.

Nikakvih 30 radnika obezbeđenja nikad nije bilo u opštini pa ni sada, te je i to neistina.

Opština Paraćin nije uništena, već je jedna od najboljih u Srbiji po svim parametrima rada opštinskih službi, uvredljiva je i omalovažavajuća i izjava da su mentori predsednika opštine Đilas, Boško Obradović i Vuk Jeremić, s obzirom da u politici i u stranci kojoj pripada, prema njegovoj izjavi, ima višestruko duži politički staž od svih njih.

Nadam se da će redakcije ubuduće naći vremena da provere informacije koje preuzimaju i objavljuju, pa i ovu nepotpuno prenetu informaciju „Tanjuga“ u kojoj nedostaje deo objave koji se odnosi na stav predsednika opštine o današnjim događajima i današnjem novom upadu SNS u zgradu opštine“ navedeno je u demantiju.

Prema nezvaničnim informacijama neki od odbornika SNS koji su se samoinicijativno zatvorili u skupštinskoj sali, u toku noći su izlazili da se presvuku što se vidi i po drugačijoj garderobi koju su nosili dan kasnije kada su i „zvanično“ izašli. Paraćinci kažu da je i odbornik zbog koga je intervenisala Hitna pomoć i donela im sendviče i medikamente, zapravo izašao da bi pomuzao krave a zatim je sutradan pokušao da se vrati u zgradu. 

 

(Medijski sadržaji nastali su realizacijom projekta „Paraćin iz svakog ugla“ koji sufinansira opština Paraćin)

Prethodni tekst„Preživeti u Jagodini“ – Dva meseca kasnije
Sledeći tekstU ponedeljak promenjivo oblačno sa kišom

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime