U Paraćinu u centru grada, ispred Central kafea, poznati paraćinski Goranac Mumin Jakupi prodaje pečeno kestenje. Miris kestenja širi se gradom i podseća da je stigla jesen, a starijima budi uspomene iz detinjstva. jakupi 2

jakupi„Ceo život prodajem pečeno kestenje. Nekada smo živeli u Zagrebu, tamo sam isto prodavao kesten na ulici, posle smo se doselili u Paraćin. Iako imamo lokal gde radimo, meni nije teško da posle podne izađem i na ulici pečem kestenje. Zapamtite, ko hoće da radi, za njega posla uvek ima!“ kaže Mumin Jakupi.

Cena za 100 gr pečenog kestena je 100 din. Jagodinci se nadaju da će i kod njih neko u gradu ove jeseni peći i prodavati kesten.

Jedan komentar

  • Odgovori
    14. oktobra 2015.

    <3 a tek kada padne sneg …i sad osecam miris pecenog kestena …najbolji kesten koji sam ikada jela <3