PALMA U TURSKOJ SA POTENCIJALNIM INVESTITORIMA

0

Privredno politicka delegacija grada Jagodine na celu sa predsednikom Jedinstvene Srbije i Skupstine grada Jagodine Draganom Markovicem Palmom danas je obisla tri fabrike u industrijskoj zoni Cerkezkoy 100 kilometara zapadno od Istanbula, na poziv vlasnika najvece turske  fabrike carapa „Bonysocks“ Hasana Gulkaya.
“ Vlasnik kompanije „Bonysocks“ Hasan Gulkay do sada je tri puta boravio u Jagodini i mi smo sada dosli u Tursku na njegov poziv da na licu mesta vidimo kakva je to kompanija i da se priblizimo realizaciji posla oko otvaranja njihove fabrike u Jagodini. Grad Jagodina je u svojoj industrijskoj zoni obezbedio za ovu kompaniju dve parcele od 10 i 5 hektara sa svom infrastrukturom. Ostao je jos dogovor sa Vladom Srbije i mi ocekujemo da, kada Hasan sledeci put dodje da potpisemo ugovor i da pocne izgradnju fabrike carapa u kojoj ce raditi 1200 radnika. Sa njim ce doci i vlasnik fabrike za prozvodnju vrata „Best doors“ koga smo takodje danas obisli u Turskoj, kao i fabriku za proizvodnju traktora „Hatat traktor“ . Predsednici Aleksandar Vucic i Redzep Tajip Erdogan otvorili su sirom vrata saradnje Srbije i Turske i dali zeleno svetlo investitorima, kao i sefovi diplomatija Ivica Dacic i Mevlet Cavusoglu“  rekao je danas Markovic srpskim i turskim novinarima u mestu Cerkezkoy blizu Istanbula.
“ Bio sam do sada tri puta u Jagodini. Kupio sam stan u Beogradu i kupicu i u Jagodini. To vam dovoljno govori o ozbiljnosti moje kompanije da otvorimo fabriku u Jagodini, u kojoj ce u prvoj fazi biti zaposleno 700, a ubrzo i svih 1200 radnika i fabrika u Jagodini ce biti veca i modernija od ove u Turskoj. Mi godisnje proizvodimo 100 miliona  pari carapa i izvozimo u 70 drzava u svetu i imamo 1200 zaposlenih. Ja ovaj posao radim 40 godina i sva svoja iskustva cu preneti u Jagodinu. U Jagodinu dolazimo jer imamo veliko poverenje u gospodina Markovica i u to smo se vise puta uverili“ rekao je vlasnik kompanije „Bonysocks“ Hasan Gulkay.
Inace prilkom dolaska nase delegacije na celu sa Draganom Markovicem Palmom, u toj kompaniji svuda su bile postavljene turske i srpske zastave. Markovic posetu Turskoj nastavlja sutra u Ankari razgovorima sa zamenikom premijera Turske, predsednikom parlamenta , a prisustvovace i sednicu vladajuce AK partije, ciji je predsednik Redzep Tajip Erdogan.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime