PALMA U TURSKOJ SA POTENCIJALNIM INVESTITORIMA

0

Privredno politička delegacija grada Jagodine na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom danas je obišla tri fabrike u industrijskoj zoni Čerkezkoy 100 kilometara zapadno od Istanbula, na poziv vlasnika najveće turske fabrike čarapa „Bonysoks“ Hasana Gulkaya.
“ Vlasnik kompanije „Bonysoks“ Hasan Gulkay do sada je tri puta boravio u Jagodini i mi smo sada došli u Tursku na njegov poziv da na licu mesta vidimo kakva je to kompanija i da se približimo realizaciji posla oko otvaranja njihove fabrike u Jagodini. Grad Jagodina je u svojoj industrijskoj zoni obezbedio za ovu kompaniju dve parcele od 10 i 5 hektara sa svom infrastrukturom. Ostao je još dogovor sa Vladom Srbije i mi očekujemo da, kada Hasan sledeći put dođe da potpišemo ugovor i da počne izgradnju fabrike čarapa u kojoj će raditi 1200 radnika. Sa njim će doći i vlasnik fabrike za prozvodnju vrata „Best dors“ koga smo takođe danas obišli u Turskoj, kao i fabriku za proizvodnju traktora „Hatat traktor“ . Predsednici Aleksandar Vučić i Redzep Tajip Erdogan otvorili su širom vrata saradnje Srbije i Turske i dali zeleno svetlo investitorima, kao i šefovi diplomatija Ivica Dačić i Mevlet Cavusoglu“ rekao je danas Marković srpskim i turskim novinarima u mestu Čerkezkoy blizu Istanbula.

“ Bio sam do sada tri puta u Jagodini. Kupio sam stan u Beogradu i kupiću i u Jagodini. To vam dovoljno govori o ozbiljnosti moje kompanije da otvorimo fabriku u Jagodini, u kojoj će u prvoj fazi biti zaposleno 700, a ubrzo i svih 1200 radnika i fabrika u Jagodini će biti veća i modernija od ove u Turskoj. Mi godišnje proizvodimo 100 miliona pari čarapa i izvozimo u 70 država u svetu i imamo 1200 zaposlenih. Ja ovaj posao radim 40 godina i sva svoja iskustva ću preneti u Jagodinu. U Jagodinu dolazimo jer imamo veliko poverenje u gospodina Markovića i u to smo se više puta uverili“ rekao je vlasnik kompanije „Bonysoks“ Hasan Gulkay.
Inače prilkom dolaska naše delegacije na čelu sa Draganom Markovićem Palmom, u toj kompaniji svuda su bile postavljene turske i srpske zastave. Marković posetu Turskoj nastavlja sutra u Ankari razgovorima sa zamenikom premijera Turske, predsednikom parlamenta , a prisustvovaće i sednici vladajuće AK partije, čiji je predsednik Redzep Tajip Erdogan.

 

img_7930

Prethodni tekstPALMA U TURSKOJ SA POTENCIJALNIM INVESTITORIMA
Sledeći tekstPOŽAR U DUBLJU, OSMOGODIŠNJI DEČAK U KUĆI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime