LICA SA INVALIDITETOM UKLJUČENA U PROCES DIGITALIZACIJE VMŠSS U ĆUPRIJI

1

Visoka medicnska škola strukovnih studija Ćuprija već drugu godinu za redom angažuje lica sa invaliditetom na poslovima ažuriranja elektronske baze podataka škole. Nakon formiranja jedinstvene baze knjiga, monografija, časopisa i stručnih publikacijama koje su dostupne studentima u biblioteci VMŠSS, zaposleni na ovom programu otpočeli su u skladu sa nacionalno- akreditacionim telom, ažuriranje baza podataka o zaposlenima čime će se psotići centralizacija podataka zaposlenih, bolja preglednost i pristupačnost.

Direktor ove škole dr Hristos Aleksopulos, profesor strukovnih studija ističe, da je društveni interes koji će ostvariti ovim javnim radom, na poslovima ažuriranja i formiranja elektronske baze podataka uz radno angažovanje lica sa invaliditetom , dati jasnu poruku da društvo obraća pažnju na njih kako bi stekli potrebno radno iskustvo, prednost za zapošljavanje a lokalnoj sredini smanjenje broja nezaposlenih.

Integracija osoba sa invaliditetom u rad škole je značajan faktor razvoja društva, kaže Aleksopulos. Visoka medicinska škola strukovnih studija iz Ćuprije konkurisala je na projekat NSZ jer će njegovom realizacijom sprovesti program predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić da cela Srbija bude povezana u jedinstveni elektronski sistem, koji će biti dostupan svima kroz formiranje odgovarajuće elektronske baze podataka.

Lica angažovana na ovim poslovima i aktivnostima dolaziće samostalno na adresu škole, a ukoliko nisu u mogućnosti do njihovog mesta stanovanja dolaziće školsko vozilo, koje bi ih dovozilo do škole, a kasnije vraćalo do mesta stanovanja.

Ovakav program NSZ, naglašava direktor Aleksopulos, i radno angažovanje osoba sa invaliditetom jasna je podrška od strane države i šire društvene zajednice. VMŠSS iz Ćuprije uključenjem u ovaj projekat osobe sa invaliditetom imaju pravo na rad i budu korisni članovi društva. Ovo je dobar primer saradnje škole i državnih institucija, a praksta se treba nastaviti i proširiti u svim institucijama u Srbiji.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime