„Medoksova priča“ budi nadu da još ima empatije i ljubavi prema životinjama

0

Prošle subote u konjušnici „Medoks“ na Budžinom brdu održana je projekcija filma Lane Trajković „Medoksova priča“. Film je napravljen od video snimaka snimanih od oktobra 2020. do avgusta 2021.  i govori o jednoj zajednici životinja i ljudi. O borbi volontera koji su od porušene štale i izgladnelih konja napravili lep ranč gde roditelji rado dovode svoju decu.

Osim gledanja filma, posetioci su mogli da se druže i fotografišu sa životinjama, a najmlađi su imali priliku i da se oprobaju u jahanju konja. Ovakve aktivnosti održavaju se dva puta mesečno u ovoj konjušnici.

Na ranču stanuje 11 konja i četiri psa. Starija gospođa kojoj su pripadale ove životinje zbog zdravstvene i finansijske situacije nije više bila u stanju da se stara o njima, zato su u pomoć uskočili mladi ljudi, osnovali udruženje „Ljubitelji konja Medoks“ pa sada celo mesto opstaje zahvaljujući njima kao i novčanim donacijama građana.

Pozivamo sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu. Ukoliko želite da se priključite volonterima javite se u inbox fb stranice „Konjušnica Budžino Brdo – Udruženje gradjana Medoks“.  Možete pomoći i novčanom donacijom uplatom na račun:

Dinarski račun – 330-0000019001302-76

Devizni račun – RS35330-00708000033863-77

Udruženje građana “Ljubitelji konja Medoks” Jagodina

Prethodni tekstPolicija zaplenila 280 gr materije za koju se sumnja da je marihuana
Sledeći tekstJadranka Sibinović: Bahatost vlasnika kamenoloma na Babi nema granice

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime