Jadranka Sibinović: Bahatost vlasnika kamenoloma na Babi nema granice

0

„Bahatost investitora na planini Babi, odnosno vlasnika kamenoloma, ja za svojih više od 50 godina nisam srela. Bahatost u smislu uzimanja imanja ljudima, vršenja pritiska. On se služi pričom da je to državni interesa to nije tačno. Pričao je kako je dobio blagoslov oca Davida za svoje radove na kamenolomu. Proverili smo, to nije istina. Nama nisu samo životi ugroženi več je ugrožena voda, ugrožen je manastir. Ja imam zemlju koju nisam želela da prodam i doživela sam toliko neprijatnosti zbog toga“ kaže aktivista grupe „Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje“ Jadranka Sibinović u Centrala podcastu.

„Drveće su mi posekli, razgrabili su njegovi radnici ne samo moje drveće već i drugih koji nisu hteli da prodaju. Jednom komšiji je posekao sedam ari šume. Drugoj ženi su posekli cerovu šumu staru sto godina, njenu dedovinu. Ja sam lično pitala vlasnika Kruševac puta zbog čega je ženi posekao šumu, rekao je „pa šta, platiću“. Toliku bahatost ja u svom životu nisam videla“. 

Meštani paraćinskih sela već godinu dana bore se protiv eksploatacije kamenoloma na planini Baba čiji je investitor Kruševac put.

Aktivnosti ove grupe i boraca za očuvanje planine Baba u Paraćinu možete pratiti na fejsbuk stranici Odbranimo planinu Babu, Planu i Lešje. 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime