Paraćinska vlast još ne odgovara na predlog o referendumu za projekte koji se tiču životne sredine

0
UG „Pridrućo se“ uputilo je i četvrto pismo koje odbornicima, članovima veća i članovima komisije za planove u Paraćinu.
„U ovom pismu objašnjavamo našu nameru da kroz građansku inicijativu bude usvojena opštinska odluka na osnovu koje će pre svakog projekta koji bi mogao da utiče na životnu sredinu biti organizovan konsultativni referendum.
Smatramo da bi ovakva odluka bila u interesu i građana i donosioca odluka, ali i u interesu potencijalnh investitora, jer bi se kroz proceduru konsultativnog referenduma pružila prilika svima da iznesu svoje argumente, kako bi na kraju bila doneta odluka koja je u interesu zajednice.
Nadamo se da će ovo pismo naći put do onih kojima je upućeno, budući da to nije bio slučaj (za sada) prilikom slanja pošte u prethodnih mesec dana na adrese javnih funkcionera.
Naime, nemamo informaciju da su članovi veća i članovi komisije za planove dobili i jedno naše pismo, dok znamo da je prvo pismo sa mesec dana zakašnjenja dostavljeno odborničkim grupama umesto odbornicima, a da je treće pismo dostavljeno (bar nekim) odbornicima, dok se sudbina drugog pisma još uvek ne zna…“ navodi UG „Pridruži se“.
Prethodni tekstJadranka Sibinović: Bahatost vlasnika kamenoloma na Babi nema granice
Sledeći tekstAkcija dobrovoljnog davanja krvi u organizaciji PCK Kablovi

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime