FEMAN ISPUNIO OBEĆANJE

0

Direktor preduzeća „Feman“ iz Jagodine Miodrag Nikolić i predstavnici Kancelarije za Kosovo i Metohiju uručili su novi traktor sa pratećom mehanizacijom Snežani Dubić, majci šestoro dece u Suvom Lukavcu kod Istoka. Da jedna muka ne ide sama, sredinom januara iskusila je porodica Snežane Dubić. Zapaljena im je štala sa senom, a onda je nevreme uništilo plastenik na nekoliko ari. Međutim, za nekoliko dana, život je krenuo u drugom pravcu. Dobili su traktor.

Snežana Dubić kaže da su i ona i njena deca sada presrećni jer imaju čime da obrađuju zemlju.

„Imamo čemu da se nadamo. Sada košta 100 evra da se poore hektar, odakle to meni?“, kaže Snežana i dodaje da njena porodica obrađuje 11 hektara.

Donator traktora obećava da će se zauzeti za širu pomoć preostalim Srbima na Kosovu i Metohiji. Pokrenuti kampanju animiranja drugih privrednika u centralnoj Srbiji.

„Mi ćemo u najkraćem mogućem roku, uveren sam, uz podršku predsednika Vučića i premijerke naći neko rešenje da što pre izgradimo veliki broj hladnjača. Neće se deliti pare, nego će se deliti roba, mašine, traktori i zasadi, sitna i krupna stoka“, kaže Miodrag Nikolić, direktor preduzeća „Feman“ iz Jagodine.

Povratnici u opštinama Klina i Istok traže najosnovnije. Javio se veliki broj donatora.

„Neverovatan broj donatora nam se javio. Imamo koordiniran tim koji prima sve donacije, najave donacija, organizuje prikupljanje i istovremeno sagledavamo potrebe. Sagledavamo sve ljude na KiM kojima treba ovakva vrsta pomoći“, kaže Zoran Bojović, pomoćnik direktora Kancelarije za KiM.

Porodica Snežane Dubić je uz traktor dobila i priključne mašine.

rts.rs

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime