SIMO KRUNIĆ: OD STARTA SVE ZAVISI

0

Fudbaleti Jagodine su počeli pripreme za prolećna iskušenja. Jesenju sezonu odigrali su promenljivo. Zimuju sa 7. mestu sa 21 bodom. S obzirom na sva dešavanja tokom jesenje sezone: lošeg strata, smene trenera Mladena Dodića i povtratak na mestu uspeha Sime Krunića, jesenjim učinkom u klubu su ipsak zadovoljni. Početak priprema usmerio je pažnju na ono što Jagodinu očekuje u proelćnoj sezoni a to su iskušenja na dva fronta. Jagodina je ponovo cilj Evropa a taj cilj može da ostvare na dva načina: preko plasmana u prvenstvu ili osjavajanjem trofeja u Kupu Srbije. Oba puta su teška sa potpino neizvesnim raspletom.

-Očekuje nas teška sezona. U prvenstvu u prva četiri kola tri puta igramo na strani protivnika a jedini susret pred našim navijačima biće derbi sa Zvezdom. Zato će nam od strata prolećne sezone zavisiti sudbina kada je reč o prvenstvenoj trci. U polufinalu Kupa Srbije dobili smo najtežeg mogućeg protivnika, ekipu Partizana. Medjutim, nama je jeseni trijumf nad aktuelnim prvakom bio prekretnica u jesenjoj sezoni. U kupu nema favorita, a činjenica da se dugi meč igra pred našim navijačima daje nam nadu u prolaz u finale, ističe na početku razgovora Simo Krunić.

Krunić se ne bavi kalkulacijama, uzda se u rad i poverenje u svoje igrače.

-Ja uvek kažem da kada igrači na terenu pruže svoj maksimum problema nema. Tada ni poraz ne shvatamo tragično. Daćemo sve od sebe da što bolje uđemo u prvenstvo.

Tim je dosta promenjen u odnosu na prošlu sezonu.

-Ivan Cvetković je otišao u Kazahstan, Filip Arsenijević takodje u toj aziskoj zemlji traži novu klub. Otišli su iskusni golman Andjelko Đuričić i Dajan Šimac. Doveli smo tri mlada igrača, priključili smo najtalenovanije kadete i omladince a tu su i fudbaleri iz naše filijate Tabana 1970. Zadovoljan sam igračkim kadrom i sada sve zavisi od igrača: kako će da se pripeme i kako će da udje u to prvenstvo.

Očekju vas teške pripreme.

-Mi imamo igrača koji dugo godina igraju i koji su utrenirani odnosno prošli su dosta ovakvih priprema. Tim igračima nisu potrebne neke specijalne pripreme. Oni rade u kontinuitetu već godinama tako da neće imati problema sa pripremama.

U Antaliji Jagodinu očekuju osam prijateljskih utakmica.

-Na tim utakmicama je cilj da vidimo gde smo mi u ovom monetnu u odnosu na jake protivnike. Ne gledalo rezultate na tim utakmicama. Bitan je odnos igača prema obavezama. Pržićemo svim fudbalerima šansu koji budu na pripremama u Antaliji. Po povratku iz turskog letovališta bićemo načisto na koje fudbalere u prolećnoj sezoni možemo da se oslonimo, istakao je na kraju Simo Krunić.

Z.M.

ALEKSIĆ PRED POTPISOM

Ivan Aleksić, levi bek, u Jagodinu je došao prošlog leta iz Osjeka. Medjutim, on je samo trenitrao i igrao samo prijateljske utakmce.

-Sa njim će biti sve u redu. On će biti registrovan za Jagodini već prvog dana prelaznog roka, tvrdi Životije Jeremić, sportski direktor kluba.

Inače, u Jagodini su odustali od namere da vrate Mohameda El Monira. On nije uspeo da dobije papire u Libiji i od njegovog povratka u Jagiodinu nema ništa.

Za poziciju levog beka, inače, konkurisaće, prored Aleksića, i Sladjan Mijatović koji je protekle jeseni bio jendo vreme na pozajmici u filijali Tabanu 1970 i Aleksnadra Filipović, ukoliko ne ode iz kluba.

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime