FABRIKE U JAGODINI I ĆUPRIJI TRAŽE RADNIKE

0

Fabrika automobilskih sedišta i enterijera italijanske kompanije „Aunde“ u Jagodini i fabrika turske kompanije „Tibet moda“ u Ćupriji traže 100 radnika šivača.

Svaka po 50.

One su potrebe za radnicima iskazale na Sajmu zapošljavanje koji je nedavno održan u Jagodini.

Na sajmu, koji su otvorili gradonačelnik Jagodine Ratko Stevanović i direktor jagodinske Filijale Nacionalne službe zapošljavanja (NSZ) Boris Stojanov, potrebe za radnicima iskazalo je 39 firm, koje traže 246 radnika raznih zanimanja.

Mesna industrija „Juhor“ Jagodina traži 21 radnika, Fabrika elektromotora „Feman“ 16, Firma „Boja“ 10 građevinskih radnika, PTUR „Panini perfetto“ 19 pekara, poslastičara i prodavača…

Načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju i planiranje karijere Filjlale NSZ Smiljana Krstić rekla je Tanjugu da je „najveći broj prijavljenih potreba za zapošljavanjem u oblasti saobraćaja, proizvodnje nameštaja, prehrambene i tekstilne industrije, trgovine, ugostiteljstva i osiguranja“.

„Najveće interesovanje poslodavaca je za prijem radnika u zanimanjima komercijalista, vozač, bravar, automehaničar, autoelektričar, šivač, mesar, prodavac, konobar, građevinski i pomoćni radnik“, rekla je Krstićeva.

Ona je dodala da je poslodavcima, da jednostavno i brzo dođu do radnika, „na raspolaganju besplatna profesionalna selekcija, prilikom izbora kandidata i mogućnost korišćenja finansijskih olakšica pri zapošljavanju“.

Prema proceni organizatora, na sajmu je oko 700 ljudi predalo biografije firmama koje su oglasile radna mesta.

Tanjug

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime