RUKOMETAŠICE JAGODINE NAJBOLJA SPORTSKA EKIPA – VLADARKE RUKOMETA U SRBIJI

0

JAGODINA- Najuspešnija sportska ekipa u Srbiji u sezoni 2020/21 su rukometašice ŽORK Jagodina. One su objedinile sva tri domaća trofeja prvakinje su države, osvajačice Kupa Srbije i Superkupa. Osvojile su treću uzastopnu titulu šampiona Srbije trofeja i bile su prva ekipa ligaškog prvenstva, sa 19 pobeda, dva remija i porazom, da bi u plej ofu sa četiri pobede overile treću uzastopnu titulu.

-U protekle četiri godine rukometašice Jagodine osvojile su šest domaćih trofeja i po tome su najuspešnija i najdominantnija sportska ekipa u Srbiji. Postignut uspeh je ravan podvigu i herojstvu, imajući u vidu u kakvim je uslovima stvarana šampionska ekipa. Protekla sezona, puna izazova i iskušenja, pokazala svu jačinu rukometašca kada je osvojeno tri trofeja, dva kupa i prvenstvo. Treći put je odbranjena titula državnog pravaka, odbranjen je pehar pobednika Kupa Srbije, aktuelni smo pobednici Superkupa. Nema dalje, rekao je direktor kluba Dragan Lozo.

Jagodinke će ima predstavnika na Olimpijadi u Tokiju,a reč je o Crnogorskoj reprezentativki Nini Bulatović. U B reprezentaciji Srbije su četiri jagodinske rukometašice Nataša Lovrić, Teodora Majkić, Jelena Đurašinović i Marija Stojanović. One ranije nisu bile ni na širim spiskovima reprezetacije. Trener Jagodine Dragan Markov je selektor juniorske reprezentacije Srbije i trener seniorki.

-Teška sezona iza nas. Prošlo prvenstvo nije završeno, ali da je bilo dozvoljeno Jagodina bi bila prvak. Za uspehe smo se spremali od avgusta. U septembru smo osvojile Kup Srbije, koje označio da smo bili najbolja ekipa prošle sezone. U martu smo osvojile Kup Srbije za ovu sezonu, zatim smo bile najbolje u ligaškom delu prvenstva, kao i plej ofu. Ponosna sam na ekipe i stručni štab. Bilo nam je jako teško i naporno, dosta povreda, bili smo desetkovani u drugom delu prvenstva, igrale odlučujuće utakmice sa osam igračica. Nismo pričali o tome, već smo sve stojički izneli i trijumfovali. Trofeji su još slađi ako se zna da su odbranjeni, što je dokaz i potvrda našeg kvaliteta. Sve ekipe igraju protiv nas na pobedu, međutim, nismo se dali. Utakmice su dobijane našom većom željom, kao što je bio finalni duel u Kragujevcu, kazala je kapitenka Jelena Gojković.

Pored prve ekipe, ŽORK Jagodina2 ređa uspehe u Prvoj ligi zapad.

-Imamo 50 devojčica 2002/07 godište i druga ekipa je bez izgubljenog boda u ovoj sezoni. Očekuje nas plej of. Posebna čast je što tri devojčice treniraju sa prvom ekipom, u mlađim reprezentacijama je više naših devojčica. Često smo domaćini raznij okupljanja i tekmičenja, što znak poverenja RSS, istakao je trener ŽORK Jagodina2 Marko Marković              

Prethodni tekstJAGODINKE SE POJAČAVAJU IZ FRANCUSKE LIGE
Sledeći tekstOd danas saobraća dnevni voz za Bar

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime