Učenici OŠ „Boško Đuričić“ dobili nagradu za najlepša oslikana vaskršnja jaja „Dečijih Vaskršnjih čarolija“ u Beogradu.

0

Učenice 6. razreda OŠ „Boško Đuričić“ iz Jagodine dobile nagradu za najlepša oslikana vaskršnja jaja na manifestaciji „Dečije Vaskršnje čarolije“ u Beogradu.
U organizaciji udruženja „Deca Palilule“, a pod pokroviteljstvom Njegove Svetosti, patrijarha srpskog G. Irineja, Nj.K.V. Aleksandra II Karađorđevića i Skupštine grada Beograda, 25.aprila je održana tradicionalna manifestacija „Dečije Vaskršnje čarolije“ u Konaku kneginje Ljubice u Beogradu.
Poziv za učešće je dobila i jagodinska Osnovna škola „Boško Đuričić“, koju su predstavljali učenici Mihailo Tomić i Sofija Stevanović, učenici 8. razreda kao i učenici 6. razreda, Mia Petrović, Sara Nešić, Jelena Janićijević, Vladimir Jovanović, Kristina Petrović i Tea Marković.
Pored beogradskih škola, u ovoj manifestaciji su učestvovale i škole iz Niša, Banja Luke, sa Kosova i Metohije kao i iz Skoplja. Učenike u Konaku kneginje Ljubice je posetio i pozdravio gradonačelnik Beograda, g. dr Zoran Radojičić kao i Njegovo Preosveštenstvo, episkop remezijanski, vikar patrijarha srpskog, G. Stefan. Nakon oslikavanja jaja, za sve učesnike je priređen svečani prijem na Belom dvoru gde su prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina svim đacima podelili vaskršnje paketiće.
Stručni žiri je objavio pobednike za najlepše oslikana jaja, a među njima su i učenice 6. razreda OŠ „Boško Đuričić“, Sara Nešić i Jelena Janićijević. Izložba najlepših vaskršnjih jaja kao i uručenje nagrada je organizovana 26. aprila u Galeriji RTS.

 

 

(Medijski sadržaj nastao je realizacijom projekta „Jagodina – biser centralne Srbije“ koji sufinansira Grad Jagodina)

Prethodni tekstU Potoku počinje „Kulturno leto“
Sledeći tekstRadno vreme za uskršnje praznike

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime