„ŽIVOJIN PAVLOVIĆ“ DEJANU TANIĆU

0

Književna nagrada „Živojin Pavlović“, koju dodeljuje jagodinski Književni klub „Đura Jakšić“, za 2014. godine pripala je istoričaru Dejanu Taniću iz Jagodine, saopšteno je  u tom klubu

Nagrada se dodeljuje od 2002. godine za najbolju knjigu proze jagodinskih pisaca ili onih koji su životom ili delom vezani za taj grad. Dodeljuje se u spomen na svetski proslavljenog reditelja, romansijera, pripovedača i akademskog slikara Živojina Pavlovića, koji je rođen u Jagodini.

U obrazloženju žirija, koga čine književnici Snežana Bihler, Miroslav Dimitrijević i Bajo Džaković, kaže se da je Dejan Tanić ostavio trag kao jedan od najagilnijih srpskih istoričara srednje generacije i kao vrstan publicista.

Objavio je 12 knjiga i mnoštvo tekstova u novinama i časopisima, a posebno je upamćen po analitičnom izučavanju srpsko-ruskih i srpsko-slovenskih odnosa.

Dosadašnji dobitnici ove nagrade bili su Miroslav Mika Ristić, Borislav Radosavljević, Bosiljka Pušić, Bajo Džaković, Slobodan Žikić, Veljko Guberina, Slobodan Boda Vasić, Nikodije Spasić, Rade Milosavljevć, Miroslav Dimitrijević, Ratko Stojilović, Mileta Marković.

Beta, FOTO Novi put

Prethodni tekstRADULOVIĆ ZA N1: ČLANICA NADZORNOG ODBORA GALENIKE PRODAVAČICA? VUČIĆEV VOZAČ U APR-U?
Sledeći tekst„VELIKA NARODNA IGRANKA“VEČERAS U POTOKU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime