RADULOVIĆ ZA N1: ČLANICA NADZORNOG ODBORA GALENIKE PRODAVAČICA? VUČIĆEV VOZAČ U APR-U?

0

Pokret „Dosta je bilo“ Saša Radulović pokrenuo je akciju „Biografije na sunce! Kakvo iskustvo i znanje imaju Vučićevi kadrovi“, kojim od Vlade Srbje traže da objavi biografije 160 republičkih funkcionera kako bi javnost saznala šta je kvalifikovalo bivšeg vozača, prodavačicu tekstila ili vlasnika kafane za odgovorne položaje koje zauzimaju.

„Da li se vlast plaši da javno objavi kojim znanjem i iskustvom raspolažu funkcioneri koji upravljaju stotinama milijardi godišnje u Fondu PIO, Republičkom fondu za zdravstveno osiguranje ili Nacionalnoj službi za zapošljavanje?“, navodi se u saopštenju i pita šta je navedeno u biografiji premijerovog bivšeg vozača Dejana Matića da je izabran u Upravni odbor Agencije za privredne registre.

„Javnost treba da zna i šta piše u biografiji mladog apsolventa iz Bora, funkcionera SNS, koga je Vlada nedavno imenovala da zastupa državni kapital u RTB Bor?“, navodi se u saoštenju pokreta na čijem čelu je bivši ministar privrede i dodaje da javnost treba da zna biografije „Vučićevih drugara i poslovnih partnera“ iz Jugoimport SDPR-a i Elektromreže Srbije.

Pokret „Dosta je bilo“ zato, kako se dodaje, postavlja i pitanje da li je dovoljno biti Vučićev kum pa rukovoditi energetskim sektorom Srbije, bez minimalnih kvalifikacija.

Takođe, traže i biografije članova Nadzornog odobra Galenike kako bi se utvrdilo da li je Vlada prilikom odlučivanja o članovima znala da je kandidatkinja iz SNS radno iskustvo stekla kao prodavačica u butiku tekstilne robe.

„Da li je za izbor na mesto predsednika Nadzornog odbora Pošte Srbije kriterijum biti supruga ministra ili za člana NO Službeni glasnik biti sestra narodne poslanice? Da li su fotelje u Srbijašumama, Putevima Srbije i Emisionoj tehnici i vezama rezervisane samo za poslanike vladajuće koalicije, a članstvo u Upravnom odboru Agencije za privatizaciju za vlasnika kafane“, navodi pokret.

Pokret navodi da se zalaže za politiku potpune transparentnosti rada u javnom sektoru i zato zahteva da se na sajtovima državnih institucija i javnih preduzeća objave sve poslovne biografije funkcionera, sistematizacija radnih mesta i ko ih i sa kakvim učinkom popunjava.

Objaviti transakcije svih javnih finansija

Takođe, u saopštenju se navodi da Pokret zahteva da se javno objavljuju i sve transakcije svih javnih finansija, svakog meseca za prethodni mesec jer samo potpuna transparentnost rada predstavlja garanciju iskorenjivanja korupcije i branu partokratskim interesima.

N1 foto Tanjug

Prethodni tekstCIGANSKI KABARE LJILJANE STJEPANOVIĆ VEČERAS U POLA DEVET
Sledeći tekst„ŽIVOJIN PAVLOVIĆ“ DEJANU TANIĆU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime