ZA SLUČAJ KANTRIMEN – ČETIRI I PO GODINE ZATVORA

0

Treći osnovni sud u Beogradu je osudio Marka Milićeva (34) na četiri godine i šest meseci zatvora jer je svojim vozilom „mini kantrimen“ usmrtio Luku Jovanovića (21) prošlog leta na beogradskom Brankovom mostu. Milićevu je izrečena i zabrana upravljanja motornim vozilom od tri godine, nakon izvršenja kazne.

Istovremeno je njegov kum Bratislav Vesović osuđen na godinu dana zatvora za krivično delo „pomoć učiniocu posle izvršenja krivičnog dela“, jer je krio Milićeva i pomagao mu nakon nesereće da sakrije auto.

Taksista „Pink taksija“ Saša Janković osuđen je na sedam meseci uslovno zbog krivičnog dela „neotklanjanje opasnosti“, jer nije prijavio da je došlo do udesa iako je video da je „kantrimen“ oštećen. Kazna mu neće biti izvršena ukoliko u roku od dve godine ne učini novo krivično delo.

Obrazlažući presudu sudija Svetlana Galić je rekla je da je tokom postupka nesporno utvrđeno da je Milićev počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“.

Na ovu presudu tužilaštvo, osuđeni i njhovi branioci imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu. Milićev i Vesović su u pritvoru, a taksista se brani sa slobode.

Branioci su već najavili žalbu i to posebno na način na koji je Milićev izručen Srbiji.

S druge strane, iz Tužilaštva kažu da su zadovoljni osuđujućom presudom, ali ne i visinom kazni, te takođe najavljuju žalbu. Podsetimo, Tužilaštvo je tražilo kaznu od 10 godina zatvora za Milićeva, tri godine zatvora za njegovog kuma, a devet meseci zatvora za taksistu Jankovića.

Milićev je vozeći neprilagođenom brzinom izazvao nesreću u kojoj je 25. jula 2014. godine stradao Jovanović, a potom pobegao sa lica mesta, ali i iz zemlje. Uhapšen je u Kini i izručen Srbiji.

Sudija za prethodni postupak Trećeg osnovnog suda u Beogradu je sredinom septembra 2014. godine doneo presude kojima je petoro Milićevljevih prijatelja, koji su kobne večeri bili sa njim u autu, osuđeno na kazne kućnog zatvora od četiri do 10 meseci, za koje su se nagodili sa tužilaštvom uz priznanje krivičnog dela.

N1, foto Tanjug

Prethodni tekstNA KOLONIJI PUKLA CEV
Sledeći tekstRADOVI NA PUTU JAGODINA BATOČINA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime