Interpol traži međunarodnu pomoć: Telo dečaka umotano u foliju pronađeno u Dunavu

0

Posmrtni ostaci deteta otkriveni su u blizini Grosmehringa u Bavarskoj 19. maja prošle godine, ali nije poznato koliko je dugo bilo u vodi, prenosi Nova.rs.

Istražitelji veruju da je imao između pet i šest godina i da je verovatno proveo vreme izvan Nemačke.

Vlasti ove zemlje zatražile su od Interpola da prosledi takozvano crno obaveštenje, uključujući slike rekonstrukcije lica, za 185 zemalja članica organizacije.

Dečak je bio visok oko 110 cm i težak oko 15 kg, smeđe kose i nulte krvne grupe.

Jurgen Štok, generalni sekretar Interpola, rekao je: „Kroz ovo crno obaveštenje, Interpol poziva globalnu zajednicu za sprovođenje zakona da unakrsno proveri baze podataka i konsultuje otvorene ili nerešene slučajeve. Neko, negde zna nešto o ovom dečaku, pa je podjednako važno da se određeni detalji objave javno. Bilo da je žrtva trgovine ljudima, otmice ili nasilja, posvećeni smo mobilizaciji svih Interpolovih policijskih snaga da ga identifikujemo i pomognemo istražiteljima da rasvetle njegovu smrt.“

Nemačka policija takođe želi da čuje od svakoga ko se seća nestalog deteta koje odgovara opisu dečaka pronađenog u reci, a čiji bi nestanak mogao biti povezan sa slučajem.

Oni mogu raditi s Interpolom kako bi pomogli rođacima koji veruju da bi dečak mogao biti član njihove biološke porodice da dobiju poređenje DNK.

Inače, crna obaveštenje je izdato u okviru programa Identifikuj me, koji je pokrenut u maju kako bi pomogao policiji u Belgiji, Nemačkoj i Holandiji da identifikuje 22 žene i devojčice za koje veruju da su ubijene, piše Skaj njuz.

Foto: Interpol

Prethodni tekstZa sve đake prvake u Srbiji besplatan ulaz u zoo vrt u Jagodini 2. i 3. septembra
Sledeći tekstU nedelju 4. Jagodinski maraton

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime