ZA OBLJUBU DEVOJČICE ČETIRI GODINE ZATVORA Viši sud u Jagodini doneo presudu muškarcu koji je zlostavljao svoju sestričinu

0

Viši sud u Jagodini osudio je na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri i po godine Gorana M. (39) iz Velikog Popovića za obljubu zloupotrebom položaja u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljene polne radnje, jer je u više navrata obljubio maloletnu M. T. (17), kojoj je njegova supruga bila hranitelj. Optužnica ga je teretila i za nedozvoljene polne radnje prema njenoj rođenoj sestri M. T. (22), koja je pre nje bila u njihovom domu. Sud mu je ukinuo pritvor, ali i izrekao zabranu prilaska i bilo kakvog kontakta sa sestričinama.

O ovoj prvostepenoj presudi odlučivaće Apelacioni sud u Kragujevcu. Inače, maloletna M. T. je Gorana M, svog ujaka, prijavila prošle godine, kada su, prema njenim rečima, imali prvi seksualni odnos. Prema njenim rečima, prvi kontakt imali su kada je ona bila dvanaestogodišnja devojčica. Vaspitačice Doma učenika i studenata „Jagodina“, u kome je M. T. stanovala, primetile su da se nešto dešava sa njom. Danima su razgovarale dok se ona nije „otvorila“. Kada im je sve ispričala, odmah su alarmirali policiju i Centar za socijalni rad.

Njena starija sestra svedočila je da je Goran M. jednom legao u njen krevet i počeo da je dodiruje, ali da mu je ona rekla da joj je on ujak i da to ne treba da radi. Ubrzo je otišla na školovanje u drugi grad.

Komisija veštaka konstatovala je da iskaz obe devojke može da se uzme kao verodostojan, jer nisu sklone izmišljanju i preuveličavanju događaja. Tužilaštvo je najavilo žalbu na presudu Višeg suda, jer smatra da je kazna preblaga, a advokat Milovan Stojanović, punomoćnik oštećenih, pridružiće se žalbi tužioca, pišu „Večernje novosti„.

„Ne bismo zatvarale oči“

Optuženi je u završnoj reči tražio da ga sud oslobodi, jer smatra da nije počinio dela koja mu se stavljaju na teret. Njegova supruga Mirjana i majka Snežana ostale su pri tvrdnji da ništa sumnjivo nisu primetile i da ne bi „zatvorile oči pred takvim stvarima“.

Prethodni tekstPREDSEDNIK JAGODINSKIH NAPREDNJAKA: „ĐILASOVCI LAŽU I U JAGODINI“
Sledeći tekstSaobraćajna nesreća kod Velike Plane

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime