OTKAZUJU SE SLAVLJA, KONGRESI, TURISTIČKE POSETE, ŽURKE

0

Svetski turizam se, zbog širenja koronavirusa, suočava sa najvećim problemima u istoriji. Agencije bez putnika, hoteli bez gostiju, to je turistička slika sveta danas. Istu sudbinu deli i domaći turizam koji je poslednjih godina doživeo procvat, a u januaru dostigao i apsolutni rekord – rast od 24 odsto.

Ovakav scenario već dele svi turistički centri Srbije. U jagodinskom Hill hotelu koji je pun tokom cele godine, otkazane su sve proslave, kongresi, slavlja u narednih mesec dana.

„Naša industrija (turizam i hotelijerstvo) će biti najoštećenija ovom situacijom. Otkazuju se sobe, seminari, kongresi, slavlja, uglavnom za period u narednih meseca dana. Sva veća slavlja kreću tek iza Uskrsa pa verovatno svi čekaju razvoj situacije. Preduzeli smo sve mere koje situacija nalaže. Uradili smo dezinfekciju svih soba, imamo najbolja dezinfekciona sredstava za tvrde površine koje se dodiruju, svim radnicima podeljena su sledovanja za ličnu upotrebu, maske, rukavice, kompletno sve je obezbeđeno“ kaže generalni menadžer Hill hotela, Saša Milojević.

U Jagodini su klubovi „Koloseum“ i „Apis“ zatvorii vrata za vikend a svaki od ovih klubova vikendom ugoste veliki broj ljudi.

Meru zabrane javnih skupova u zatvorenom mestu sa više od 100 ljudi preporučili su stručnjaci, a te mere je usvojila vlada Srbije.

 

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime