U jagodinskim školama nije smanjen broj đaka koji pohađaju nastavu

0

Danas su neke beogradske škole zatvorile svoje prostorije i ukinule nastavu. U Jagodini to nije slučaj, a prema izjavama direktora može se zaključiti da roditelji veruju u mere Vlade Srbije i objašnjenje nadležnih da škole treba da nastave sa radom uprkos tome što broj obolelih od virusa Covid 19, raste. Kako je na konferenciji za novinare rekao epidemiolog dr Predrag Kon privremeno zatvaranje škola zbog korona virusa u Srbiji bilo bi besmisleno.

U OŠ „17.oktobar“ u Jagodini nastava se odvija uobičajeno.

„Oko 15 odsto dece nije došlo u školu ali to je inače tako, nisam primetila da povećan broj dece ne ide u školu. Mi postupamo po nalogu Ministarstva prosvete“ rekla je Biljana Petrović.

Slična situacija je i u OŠ „Boško Đuričić“ u Jagodini.

„Manji broj dece je sada izostao nego pre kraja prvog polugodišta kada je izostala trećina đaka zbog gripa. U ovom trenutku možda deset odsto dece nije došlo na nastavu, pretpostavljamo da ih roditelji nisu pustili zbog aktuelne situacije“ kaže direktor ove škole Zoran Marković.

EGŠ „Nikola Tesla“ u Jagodini radi normalno a broj dece koja ne idu u školu uobičajen je za ovo doba godine.

„Broj odsutne dece isti je kao i svake godine kada je aktuelna sezona gripa, na primer. Dakle, ništa alarmantno. Postupamo po preporukama Ministarstva prosvete“ kaže direktor Žarko Tasić.

Direktor jagodinske Gimnazije nije odgovarao na pozive pa nismo uspeli da saznamo da li smanjen broj gimnazijalaca koji pohadjaju nastavu.

U Čačku su zatvorene Gimnazija i Ekonomska škole jer je nekoliko gimnazijalaca bilo u kontaktu sa zaraženom osobom.

U Beogradu je nastava otkazana u Osnovnoj školi „Mihailo Petrović Alas“ zbog sumnje da je jedan od zakupaca školskog prostora zaražen korona virusom.

Mladen Šarčević, ministar prosvete, najavio je kazne za one direktore koji su to uradili na svoju ruku.

„Razumem i strah i paniku, ali svako mora da poštuje procedure i zakone, a ne kao što su to uradili u ‘Miki Petroviću Alasu’ u Beogradu i u gimnaziji u Čačku – sedeli uveče i gledali šta da rade“, rekao je Šarčević.

Prethodni tekstDve beogradske škole zatvorene
Sledeći tekstOTKAZUJU SE SLAVLJA, KONGRESI, TURISTIČKE POSETE, ŽURKE

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime