ZA MLADOG HEMIČARA SVILAJNAC ODVOJIO 1.000 EVRA

0

Aleksi Milosavljeviću, osvajaču zlatne medalje na Hemijskoj olimpijadi ove godine u Azerbejdžanu uručena je danas nagrada opštine Svilajnac za postignuti uspeh u iznosu od 120.000 dinara. Novčanu nagradu je Aleksi uručio predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović koji je istakao da lokalna samouprava podržava talentovane, mlade i vredne ljude:
„Podržavamo i podržvaćemo najbolje, čestitam Aleksi na postignutom uspehu i želim da među vama srednjoškolcima bude još ovakvih uspeha. Čestitam i Aleksinoj profesorki koja ga je spremala. Želeo bih samo da istaknem da su sve škole u Svilajncu sređene, obnovljene, moderno opremljene i sigurna sam da su među najboljim u regionu pa i šire, jer nam je cilj da stvorimo što bolje uslove za postizanje velikih rezultata.“ – naglasio je Milanović.
Aleksa se pohvalio da je prvi među više od 300 takmičara iz 75 zemalja i zahvalio se lokalnoj samoupravi bez čije pomoći i podrške, kako kaže, ne bi ni mogao da se vrati sa najvišim odličjem.
Nagrada je dodeljena u Prirodnjačkom centru gde su danas svi učenici osnovnih i srednjih škola sa teritorije opštine Svilajnac imali svoj prvi školski čas.
Svi učenici osnovnih škola su dobili i po poklon – raspored časova i lenjir, a uživali su u muzici i horu OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Svilajnac. Najmlađi učenici su uživali i u druženju sa maskotama od kojih su na poklon dobili bombone.

Prethodni tekstJAGODINA OBJAVILA SPISAK POJAČANJA
Sledeći tekstSVILAJNAČKI MOTORISTI OBIŠLI RUSIJU I ISTOK CRNOG MORA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime