VUČIĆ: SVILAJNAC VEOMA USPEŠAN

1

Program rekonstrukcije škola i ambulanti u Srbiji počela je danas u Svilajncu, a premijer Aleksandar Vučić poručio je da će biti obnovljeni svi objekti svuda gde je to zaista potrebno bez obzira na stranačku pripadnost vlasti u lokalnim samoupravama.

vic 888

Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić posetio je danas opštinu Svilajnac, gde je sa predsednikom opštine Predragom Milanovićem obišao radove na rekonstrukciji glavnog objekta Srednje škole Svilajnac finansirane iz Fonda solidarnosti i prisustvovao potpisivanju ugovora o početku rekonstrukcije zdravstvene ambulante u selu Kušiljevo.
Na Srednjoj školi Svilajnac urađeni su krov, svi unutrašnji radovi, instalacije, novi toaleti, podovi, zidovi, fasada… Vrednost projekta je veća od 32 miliona dinara, a svi radovi biće završeni do kraja marta. Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović potpisao je danas u prisustvu premijera Vučića i ministra zdravlja Zlatibora Lončara i Ugovor o obnovi zgrade ambulante u svilajnačkom selu Kušiljevo, čime i zvanično počinju radovi na obnovi ovog objekta, koji će biti završen za mesec dana i za koji će iz Fonda solidarnosti, a preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, biti izdvojeno oko 9 miliona dinara.

vucic i pera 1
Premijer Vučić rekao je da iz Kušiljeva danas i formalno Vlada Republike Srbije kreće u jednu veliku akciju rekonstrukcije i renoviranja školskih i zdravstvenih objekata širom zemlje:
„Krenuo sam u obilazak na terenu, Svilajnac je bio veoma uspešan i vredan nakon poplava sve je sanirano, sada je vreme da gledamo u budućnost, gde će naša deca da se školuju i gde će građani da se leče. Dobro je i da smo krenuli sa dualnim obrazovanjem, jer će u Srednjoj školi Svilajnac biti upisano 30 učenika na novom smeru elektrotehničar elektronike kojima je obezbeđena praksa u Panasonic-u, i zaposlenje. Ima još puno posla, ali obnova škola, domova zdravlja, bolnica je nešto najvažnije što radimo posle mnogo godina, jer većina tih objekata decenijama nije obnavljana. Za mene je velika pobeda kada obnovimo ambulantu u Kušiljevu, četiri škole u Svilajncu, to je zasluga svih građana, ali odavde krećemo, obići ćemo sva sela, ambulante i škole“ – izjavio je Vučić.

vucic i pera7
Predsednik opštine Svilajnac Predrag Milanović rekao je da obnova Svilajnca nakon majskih poplava ne bi bila moguća bez pomoći Vlade Republike Srbije:
„Imali smo odličnu saradnju sa Vladom Srbije i premijerom tokom sanacije šteta od poplave, svi objekti stradali u poplavi su obnovljeni i radovi su završeni u predviđenom roku. Ovde u Kušiljevu danas počinjemo sa realizacijom jednog velikog programa Vlade Srbije, a i nama Svilajnčanima jako značajnog, a to je rekonstrukcija ambulante. Veoma sam ponosan što ovaj veliki projekat kreće iz opštine Svilajnac. Nije uvek bilo u istoriji da Vlada ulaže u one opštine gde su predsednici opština ljudi koji nisu iz vladajuće većine i zato se zahvaljujem premijeru što su vodili računa o potrebama građana i realizovali projekte gde ima dobre i pripremljene dokumentacije“ – izjavio je Milanović i dodao da će na ambulanti biti uređena fasada, instalacije, stolarija, unutrašnji radovi.

FOTO Miša Nikolić, Ivana Todorov

Prethodni tekstSVILAJNAC OČEKUJE DOLAZAK VUČIĆA U 12 SATI
Sledeći tekstAMNESTI INTERNEŠENEL: VLADA UTIČE NA MEDIJE U SRBIJI

1 KOMENTAR

  1. Aktivnosti Vlade na rekonstrukciji objekata zdravstva, prosvete i socijalne zaštite, su praktičan i konkretan korak na poboljšanju uslova u kojima te institucije obavljaju svoju delatnost. Sve ustanove socijalne zaštite, i to pod potpuno ravnopravnim uslovima, dobijaju već dve godine veoma značajnu podršku iz republičkog budžeta za opremanje. Ovaj novi vid pomoći iz republičkog budžeta, za radove na objektima (iako je za većinu ustanova to isključiva obaveza lokalnih samouprava), je za te institucije od ključnog značaja. To je značajna i konkretna podrška Vlade lokalnim samoupravama. To istovremeno pokazuje i da Vlada ne želi da akcenat svojih investicionih aktivnosti usmeri isključivo na infrastrukturu, već značajna sredstva izdvaja i za kapitalno održavanje izgrađenih objekata i poboljšanje uslova u kojima se pacijentima, učenicima ili korisnicima socijalne zaštite pružaju usluge u ovim delatnostima od opšteg značaja.To pokazuje da Vlada nastupa i nediskriminatorski. Bez obzira na bilo kakve razlike u političkim gledanjima mislim da svako treba da podrži ovu aktivnost Vlade, jer to je način da svaki građanin u lokalnim sredinama vidi neki napredak, i to nevezano od toga koja politička opcija je na vlasti u opštinama. Suštinski, to je veliko ulaganje za budućnost.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime