VUČIĆ: SPASILI SMO SRBIJU OD BANKROTA

0

Premijer Aleksandar Vučić tvrdi da da Srbija nije pred bankrotom i da će biti potpuno zdrava, finansijski ojačana i pristojna zemlja.

„Srbiju smo od toga spasili. Srbija nije pred bankrotom. Srbija će uskoro biti potpuno zdrava, normalna, finansijski ojačala zemlja, zemlja koja će moći da zapošljava svoje ljude. Srbija će da bude pristojna zemlja onako kako smo sanjali“, rekao je Vučić nakon otvaranja mosta na Jasenici.

Najavljući nove investicije, premijer je poručio da sada imamo novca i možemo da ga ulažemo.

„Ne dugujemo ga kao država nikome samo zato što smo krenuli da provodimo teške mere, zato što smo bili odgovorni i ozbiljni, zato što nismo išli onim – dođi u selo, obećaj, pa nemoj da ispuniš“, kaže Vučić.

Ponovio je da je Srbija u prvih nekoliko zemalja u Evropi po smanjenju fiskalnog deficita i po tome kako smo uspeli da se izborimo sa tim da nemamo para u budžetu.

„Mi ih danas imamo, ali i dalje štedimo da bismo ih imali još više i da bismo mogli da ulažemo u infrastrukturu“, rekao je Vučić navodeći da je njegov posao i da brine o državnom novčaniku.

„Moj posao je da se, kada odem sa vlasti, neko drugi ne suoči sa bankrotom kao što se suočavaju neke zmelje danas u Evropi“, poručio je Vučić.

Vučić zabrinut zbog pada evra

Vučić je izjavio da je zbog pada evra, što je posledica rezultata referenduma u Grčkoj, javni dug Srbije u toj valuti povećan.

„Kada je reč o referendumu u Grčkoj, to je volja naroda u toj zemlji, ali brinem zato što je evro pao za 1,5 odsto, što nam povećava javni dug u evrima iako ni dinara nismo uzeli“, rekao je Vučić odgovarajući na pitanja novinara u Topoli.

Kako je dodao, to je težina posla koji obavlja i na to ne može da se utiče.

Upitan kako komentariše poruke političkih protivnika da je „ne“ u Grčkoj poraz politike Vlade Srbije, Vučić je rekao da su onome ko misli da je to poraz, potrebne „ne samo naočare, već i debela sočiva“.

„Poraz moje politike je to što u Srbiji ne čekate u redovima ispred bankomata, što imate redovnu isplatu penzija i plata, što Srbija nije pred bankrotom, što je ovde sve stabilno. Plašim se da su izgleda ovde nekome potrebne naočare, a bogami i debela sočiva“, naveo je Vučić.

„Ukoliko su to govorili oni lopovi koji su pljačkali ovaj narod, oni stručnjaci iz Demokratske stranke, što su Srbiju doveli do bankrota, pa je mi izlečili od njihovog bankrota, pa sad kažu treba da nas vrate u bankrot, ne daj bože, građani Srbije to više nikada neće hteti“, rekao je Vučić.

N1

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime