VUČIĆ POČINJE KONSULTACIJE, NAJPRE SA SPS I JS

0

Predsednik SNS i mandatar za sastav nove vlade Aleksandar Vučić počeće danas konsultacije o vladi, najpre sa predstavnicima SPS i Jedinstvene Srbije.

Vučić će, kako je navedeno u saopštenju SNS, sa predstavnicima izbornih izabranih lista razgovarati o razvoju i napretku Srbije u budućnosti i predstaviti osnovne tačke programa nove vlade.

Konsultacije sa SPS biće održane u Domu Narodne skupštine u 14 časova, a sat kasnije Vučić će se sastati sa predstavnicima SRS.

Lider radikala Vojislav Šešelj rekao je da će, po odluci kolegijuma stranke, on predstavljati stranku na tim konsultacijama. U 16 časova Vučić će obaviti konsultacije s predstavnicima pokreta „Dosta je bilo“.

Lider SNS će potom, u 17 sati, obaviti razgovor sa predstavnicima izborne liste LDP-LSV-SDS, a u 18 sati sa predstavnicima pokreta Dveri.

Odluka predsednika Srbije Tomislava Nikolića da lidera SNS Aleksandra Vučića predloži kao kandidata za predsednika vlade stupila je na snagu objavljivanjem u Službenom glasniku 4. juna i biće dostavljena Skupštini Srbije.

U obrazloženju odluke, koju je predsednik Nikolić potpisao 2. juna, stoji da Vučić poseduje stručne i lične kvalitete za obavljanje funkcije predsednika vlade, te da ga je uverio da može da obezbedi izbor vlade.

Vučić je ranije najavio da bi vlada Srbije trebalo da bude formirana do 16. juna.

Tanjug

Prethodni tekstDEVOJKA PALA S TERASE
Sledeći tekst„SVILAJNAC ČUVA BUDUĆNOST“ I PUPS POTPISALI KOALICIONI SPORAZUM

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime