VUČIĆ: NE MEŠAM SE U PISANJE I RAD MEDIJA

0

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da se ne meša u pisanje i rad medija.

„Šta hoćete, da budem cenzor i da kažem da nešto ne smete da pišete? Ne mešam se u pisanje i rad medija“, odgovorio je Vučić novinarima na pitanje da prokomentariše pisanje lista „Odbrana“, u kojem je objavljen tekst „Zaštitnik protiv zaštitnika“.

Premijer je, komentarišući izjavu evropskog komesara za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanesa Hana o stanju u medijima u Srbiji, rekao da je potpuno saglasan sa njim i da je to važno pitanje, ali da sve tvrdnje o stanju u medijima moraju da budu zasnovane na činjenicama.

Vučić je rekao i da u izjavi portparolke Maje Kocijančič, koja je usledila posle Hanove izjave, ne vidi ništa sporno, već da je samo ukazano da je to kritično važno pitanje u Srbiji.

„Saglasan sam sa tim, kao i da stvari treba da budu zasnovane na činjenicama, a ne na glasinama. Nijednu reč primedbe nemam na to, inače bih već reagovao. Znate da mi nije nikakav problem da odgovorim ni Maji Kocijančić, ni svima njima“, rekao je Vučić.

Han je juče poručio da sloboda medija ostaje „kritična tema u procesu pridruživanja Evropskoj uniji“ i da se „ta politika nije promenila“.

Han je to poručio preko svoje portparolke Maje Kocijančič kako bi razjasnio kontroverze nastale nakon što je nedavno izjavio da je „neophodno naći dokaze da je sloboda medija u Srbiji ugrožena“.

„Komesar smatra da je sloboda medija od kritične važnosti i da o tome nema pregovora“, navela je Kocijančičeva u saopštenju za medije.

Tanjug

 

POSTAVI KOMENTAR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime