VRTIĆI POČELI SA RADOM

0

Danas su u Srbiji vrtići počeli sa radom. Za početak, u Jagodini su otvorena četiri objekta, a prijavljeno je blizu 200 mališana. Njihov dolazak obavezan je svakog dana u intervalu od 6 do 7 i 45, a svi moraju da prođu kroz obaveznu dezobarijeru. 

Otvoreni su vrtići „Pionir 1“, „Pionir 2“, „Pčelica“ i „Bambi“. Prema rečima Violete Nikolić, direktorka Predškolske ustanove „Pionir“ odziv dece je solidan, ali ne onako kako je bilo najavljeno.

„Za decu bi trebalo da donesu potvrdu od pedijatra, a roditelji od svog poslodavca da je deci neophodan vrtić zbog toga što moraju da budu na radnom mestu. Svi prolaze dezobarijeru, a dete prolazi i kroz kompletnu trijažu. To podrazumeva merenje temperature i dezinfekciju jer deci nisu potrebne maske i rukavice. Takođe i roditelji se dezinfikuju. Bitno je da roditelj dođe sa maskom i rukavicama zbog bezbednosti svih nas. Objekat se dezinfikuje pre doručka, jer je neophodno dezinfikovati hodnike i prostorije da bi se sproveo taj obrok, rekla je Nikolić.

U Predškolsku ustanovu „Dečja radost“ u Svilajncu od jutros je takođe stigao jedan broj mališana. Predsednik opštine Svilajnac, Predrag Milanović, je u petak obišao vrtić i istakao da je najbitnija bezbednost dece ali i ljudi koji tu rade, te je shodno tome sva potrebna oprema obezbeđena kako bi se mališani bezbedno vratili u vrtić.

 

 

 

foto naslovna Kopernikus

Prethodni tekstPRIJAVE ZA 100 EVRA OD PETKA
Sledeći tekstĆUPRIČANIN UZ PRETNJU NOŽEM OTEO NOVČANIK I POSEKAO PROLAZNIKA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo vas unesite komentar
Molimo vas da unesete ime